Placeholder

Gelukkige moeders maken kinderen gelukkig

Bijna driekwart van de kinderen van wie de moeder gelukkig is, is zelf ook gelukkig met zijn of haar thuissituatie. Een gelukkige vader heeft geen invloed.

Onderzoek
Het Britse Instituut voor Sociaal en Economisch Onderzoek hield een onderzoek onder 40.000 huishoudens met kinderen in de leeftijd 10 tot 15 jaar. Gulfnews.com meldt, dat wanneer de moeder ongelukkig is, slechts 55 procent van de kinderen tevreden is met het gezinsleven.

Bloedverwanten
Uit het onderzoek bleek ook dat de kinderen die het gelukkigst zijn, samenleven met twee ouders en geen jongere broertjes of zusjes hebben. Jongere broers of zussen worden geassocieerd met een lager niveau van tevredenheid. Het hebben van oudere broers of zussen heeft echter geen invloed op het geluk van kinderen.

Lees ook: zo moeder, zo dochter >

‘Deze resultaten laten zien dat familierelaties en het geluk van ouders de sleutel zijn tot geluk van de kinderen’, aldus professor Maria Lacovou. ‘In tegenstelling tot de veronderstelling dat kinderen alleen maar tijd zouden willen besteden aan het spelen van videogames en het tv kijken, ontdekten wij dat ze juist gelukkiger zijn met de omgang met hun ouders of met hun broers en zussen.’

(