hacks-schoonmaken-tandpasta

7 dingen die je kan schoonmaken met tandpasta

Weet je dat tandpasta niet alleen goed is voor het schoonmaken van je tanden? Wij zetten wat handige hacks voor je op een rijtje.

En dan bedoelen we natuurlijk niet je tanden! Tandpasta kan namelijk heel goed van pas komen in het huishouden. Dat is misschien geen verrassing, aangezien tandpasta mild schurende eigenschappen heeft, waardoor je er prima vlekken mee kan verwijderen zonder de ondergrond te beschadigen. Zorg er wel voor dat je witte tandpasta gebruikt en test het in een klein hoekje om te testen of niet de kleur of verf van wat je schoonmaakt aantast.

Lees ook: ‘5 leugens die je jezelf vertelt over schoonmaken’

1. Witte leren sneakers

Heb je hardnekkige vlekken op je witte sneakers zitten? Probeer ze weg te poetsen met een mengsel van een eetlepel witte tandpasta, een eetlepel soda en een eetlepel water. Gebruik een zachte tandenborstel om het mengsel aan te brengen op de vlekken en scrub zachtjes in een circulaire beweging. Neem de sneakers af met een vochtige doek en laat ze vervolgens drogen.

2. Linoleum tegels

Zit er een breuk in je linoleum tegels? Dan kan tandpasta daar misschien bij helpen. Neem wat witte tandpasta en wrijf het in de tegel met een schone doek totdat er geen tandpasta meer overblijft.

3. Zilverwaar en tandpasta

Is je zilveren bestek dof geworden? Tijd om het weer te laten stralen. Neem een klein beetje tandpasta (geen gelformule maar een witte tandpasta zonder whitening-effect) en wrijf ieder onderdeel van het bestek ermee in. Spoel al het bestek af en droog het goed af.

4. Strijkijzer

Zit er allemaal minerale aanslag op je strijkijzer? Dat krijg je er prima af met een beetje tandpasta! Smeer de tandpasta op de strijkzool, wrijf vervolgens voorzichtig alle overblijfselen van de tandpasta weg met een droge doek. Zorg wel even dat je zeker weet dat er geen tandpastaresten achterblijven, want je wil immers niet je favoriete jurkje verpesten. Strijk de eerste keer na het schoonmaken eerst een stukje stof wat je niet gebruikt (bijvoorbeeld van een oud t-shirt) zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

5. Chromen kranen en handvatten

Heb jij chromen kranen en handvaten in je keuken? Dan kun je ze poetsen met een beetje tandpasta en een schone doek. Veeg de eventuele tandpastaresten weg en voor je het weet zie je jouw shiny chromen details tevoorschijn komen!

6. Badkamer wastafel schoon met tandpasta

Laat jij ook wel eens per ongeluk wat tandpasta in de wastafel vallen? Ironisch genoeg kun je deze vervelende klodders tandpasta (bah, de vlekken en de rommel!) gebruiken om de wastafel mee schoon te maken. Gebruik een vochtige spons of een stukje keukenpapier en scrub de tandpasta in een ronddraaiende beweging door de wastafel heen. Spoel de wastafel daarna grondig af voor een super shiny resultaat!

7. Pianotoetsen

Of je nu een vintage piano met ivoren toetsen of een moderne piano met plastic toetsen hebt, een klein beetje tandpasta kan vlekken en vegen verhelpen. Scrub iedere toets met een klein beetje tandpasta en een wattenstaafje. Wrijf de toetsen vervolgens droog met een schone doek en voilà, je kunt weer heerlijk spelen op een smetvrije piano.

Deze microvezeldoekjes wil je

microvezeldoekjes
Bestel hier

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen