Placeholder

Stoppen met frisdrank drinken

Wil je stoppen of minderen met frisdrank drinken? Met dit stappenplan lukt het je binnen 4 weken.

Waarom zou je stoppen met frisdrank drinken?
1. Wanneer je op de lijn let, is het zonde om een deel van je calorieën binnen te krijgen via frisdrank, in plaats van door voedzame producten.
2. In de meeste frisdrank zit veel suiker. Wil je minderen met suiker? Dan is het een goede zet om frisdranken te laten staan.
3. Een aanvulling op de eerste twee redenen. frisdrank is niet goed voor je gezondheid en bovendien ook slecht voor je tanden.

Stappenplan om te stoppen

Week 1
Drink je echt veel frisdrank? Dan kan het lastig zijn om cold turkey te stoppen. Je wilt niet terugvallen op je oude gewoontes. Probeer daarom eerst te minderen of eventueel te switchen naar light-frisdrank.

Extra tip: Zorg dat je genoeg producten met L-glutamine eet, dat is een stofje dat ervoor zorgt dat je minder trek hebt in suiker. Je krijgt L-glutamine onder andere binnen door eieren, bonen en vis te eten.

Week 2
Drink deze week alleen frisdranken waar geen caffeïne in zit en het liefst ook geen suiker in zit. Probeer daarnaast verder te minderen.

Extra tip: Sommige mensen krijgen last van hoofdpijn. Zorg dat je genoeg vitamine B binnenkrijgt, dat zit onder andere in spinazie.

Week 3
Drink de helft minder frisdrank dan in week 2. Je kan dat doen door alleen op de 'belangrijkste' moment frisdrank te drinken, bijvoorbeeld 's avonds voor de tv of door halve glazen te drinken.

Week 4
Tijd om alle frisdrank te laten staan. Sta stil bij wat het voor je doet: voel je je beter of energieker? Dat kunnen redenen zijn om vol te houden, of in ieder geval sterk te minderen ten opzichte van hoeveel frisdrank je voorheen dronk.

Bron: DoctorOz.com | Beeld: Shutterstock