Placeholder

Is Myanmar veilig?

Puur, onaangetast en authentiek. Myanmar is het allemaal. Santé’s Saskia gaat samen met een groep vrienden op reis en bezoekt het land van duizenden tempels en pagodes.

Een vraag die gesteld zal worden als je je reis naar Myanmar plant, is: is Myanmar wel veilig? Verdiep je voor je reis in de nationale wetten, regels en gebruiken. Ook goed om te weten: in verschillende delen van Myanmar spelen gewelddadige politieke conflicten. Het is uit het oogpunt van veiligheid aan te raden om deze gebieden te vermijden. Bekijk voor je je reis plant het officiële reisadvies.

Voor je bezoek aan Myanmar heb je een visum nodig. Je kunt deze eenvoudig, snel en goedkoop rechtstreeks aanvragen bij de overheid van Myanmar via Evisa.moip.gov.mm. De rechtstreekse vluchten naar Myanmar zijn beperkt en duur. Het is meestal goedkoper om via grote steden als Bangkok en Kuala Lumpur te vliegen. Hotels zijn er nog relatief weinig, waardoor overnachtingen in vergelijking met andere Aziatische bestemmingen wat duurder zijn (reken op zo’n €40 per nacht). Gelukkig hoef je in Myanmar verder weinig geld uit te geven, een avondmaaltijd kost een paar euro en bijna alles is gratis toegankelijk.

Lees het artikel over Myanmar in het januarinummer van Santé.

Beeld: Shutterstock