Actrice rebel Wilson dieet afvallen Santen

5 dingen die Rebel Wilson deed om 35 kilo af te vallen

Actrice Rebel Wilson is 35 kilo afgevallen tijdens haar ‘Year of Health’. Ze zit happy in haar vel en inspireert anderen die ook gezonder willen leven. Dit zijn haar belangrijkste tips. Bekijk de foto’s voor en na.

Actrice Rebel Wilson kennen we als de iconische ‘Fat Amy’ in de film Pitch Perfect uit 2012. Haar karakter stelde zich onder deze naam voor om ‘magere trutten voor te zijn’. Well, how the tables have turned. Toen Rebel Wilson tegen de 40 liep, besloot de actrice om zich minder op haar werk te storten, en het jaar 2020 te wijden aan haar fysieke en mentale gezondheid. Dit noemde ze haar ‘Year of Health’.

Het resultaat: ze viel 35 kilo af, zit happy in haar vel en wordt ook nu nog steeds fitter. Ze schrijft dan ook op Instagram: “Just call me: Fit Amy”. Dit zijn de lessen die we kunnen trekken uit Fit Amy’s transformatie:

Lees ook: wat is écht goed voor je gezicht?

Rebel Wilson
Rebel Wilson

Welke voeding past bij actrice Rebel Wilson?

“Een slecht dieet kun je niet oplossen met trainen”, zegt Wilson. Hoe logisch dat ook klinkt; de actrice had dat naar eigen zeggen niet door. In een interview met People vertelde zij dat ze voorheen 3000 calorieën per dag at en dan vooral koolhydraten. Hierdoor had ze eigenlijk nog steeds altijd trek. Een goede work-out betekende voor Wilson een vrijbrief om extra te mogen snacken.

Op het begin van haar afvalreis at de actrice 1500 calorieën per dag. Dat is inmiddels 2000 tot 2500 calorieën geworden. Dat veranderde toen ze overstapte op proteïnerijk voedsel, met veel vis en kipfilet. Ze eet niet elke dag ‘clean’, maar ‘mindful’. Dat houdt in dat ze kleinere porties eet en oplet hoe ze zich voelt na het eten.

Je relatie met eten leuk houden

‘Niks is verboden’, zegt de actrice, die een gezonde relatie met voeding belangrijk vindt om op haar streefgewicht te kunnen blijven. ‘Ik ga gewoon naar een hamburgerrestaurant, maar eet dan de helft van wat ik vroeger at. Ik neem een burger en een paar frietjes, en achteraf voel ik me prima.’ Nu haar doel niet langer gewicht verliezen is (ze heeft haar streefgewicht behaald), eet ze wat vaker een snack. Daar staat tegenover dat ze zoveel mogelijk groente in haar favoriete gerechten sneakt, zoals geraspte wortels en avocado in haar taco’s.

Actrice rebel Wilson dieet afvallen wandelen
2 5

Je onzekerheden aanpakken

Één van Wilson’s grote uitdagingen was haar emotie-eten. Het heeft haar dan ook enorm geholpen om eens uit te zoeken waar dat gedrag vandaan kwam. Sterker nog, de grootste les die ze uit haar transformatie trekt is het leren omgaan met haar emoties. Dat heeft naar eigen zeggen haar leven het allermeest verbetert.

Een andere oefening die de actrice leerde omgaan met onzekerheden, is haar emoties van zich af schrijven. Ze zette de timer op 12 minuten en begon impulsief te ratelen op papier. Door deze zelfreflectie kwam ze erachter dat haar health journey helemaal niet alleen om haar gewicht ging, maar dat ze een gezonder persoon wilde zijn van binnen en buiten. Ze sloot steeds af met vijf dingen waar ze dankbaar voor was die dag.

Wandelen

Voor actrice Rebel Wilson gold dat ze tijdens haar transformatie in kleine stappen ontdekte wat voor haar werkte. Er is niet één boek, methode of product dat de magische oplossing bleek. Een tijdje gingen er geruchten dat de actrice dieetpillen gebruikte, maar dat heeft ze fel ontkend.

Voor de actrice werkt bijvoorbeeld wandelen enorm goed. Ze zet een podcast of audio boek op en gaat gewoon lopen, het liefst een uur per dag. Ook nam ze een personal trainer in de arm voor het grovere werk, zoals high-intensity interval training en tractorbanden omrollen. Maar op het moment bestaat haar beweging vooral uit good old wandelen.

Lees ook: blaren? drukplekken? Gebruik Loperswol

Je procesdelen met anderen

Wilsons fans konden haar weg naar fitheid volgen via Instagram-pagina. Volgens de actrice kreeg ze enorm veel steun. Het idee dat er mensen zijn die je graag zien slagen, kan een duwtje in de rug zijn om tóch die gezondere keuze te maken.

Lees ook: Sylvia Geersen viel 13 kilo af

Santé’s favoriet

In Breek met hoe je eet onthult Hella Van Laer, ervaren voedingswetenschapper en diëtiste, hoe afvallen meer is dan alleen wat je eet. Ze legt uit hoe je je brein traint voor blijvend gewichtsverlies, doorbreekt eetgewoontes, en hoe je gemotiveerd blijft. Een verhelderend boek vol praktische tools zoals een eetdagboek en -meter, voor iedereen die worstelt met eetgedrag. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST EMMA VERWEIJ

BEELD GETTYIMAGES/ INSTAGRAM

Hella van Laer