vakantieseks

De 6 seksstandjes die je gedaan moet hebben

Zin in inspiratie voor tussen de lakens? Deze seksstandjes zou je een keer kunnen proberen. En seksuoloog Jolien Spoelstra geeft nog een tip.

Opwindend: probeer deze seks standjes uit voor wat meer variatie in bed.

1. Pretzel dip

Hoe: Jij ligt op je rechter zijde, je partner knielt over jouw rechterbeen waardoor je jouw linkerbeen om diens middel vouwt.

Voordeel: Er is net zo’n diepe penetratie als bij doggy style mogelijk, maar je kunt oogcontact houden.

2. G-whiz

Lees ook: 5 tips voor een beter seksleven

Hoe: Je ligt op je rug en je laat je benen op de schouders van je partner rusten.

Voordeel voor vrouwen: Met je benen omhoog vernauw je je vagina.

3. Face-off

Hoe: Je partner zit op een stoel of op de rand van het bed. Jij zit op schoot en jullie gezichten zijn vlak bij elkaar.

Voordeel van sit seksstandje: Dicht bij elkaars gezicht maakt het nog intiemer en je kunt dit lang volhouden.

4. Leap frog

Hoe: Dit is een variatie op de bekende doggy style. Maar in plaats van dat je op je armen steunt, hou je alleen je heupen omhoog. Je laat je hoofd en je armen op het bed rusten.

Voordeel van dit seks standje: Diepere penetratie.

5. X-factor seksstandje

Hoe: Je partner komt bij je naar binnen, net als bij de klassieke missionaris houding. Vervolgens draait je partner borst en benen van jouw lichaam vandaan. Je vormt zo samen de letter X, als je het van bovenaf zou zien.

Voordeel: Je voelt de bewegingen van elkaars lichaam beter.

Lees ook: 1 x per week seks is genoeg

seks masturberen vrouw ander orgasme seks

6. De caboose

Hoe: Terwijl je partner op het bed zit, ga jij met je rug naar je partner toe zitten, op schoot. Je doet een zittende lepeltje-lepeltje.

Voordeel: Omdat je je partner niet ziet, kan fantaseren makkelijker worden en je partner kan nog makkelijker bij de achterkant van je nek, vol gevoelige plekjes.

Seks Standjes seks
Seks Standjes

Saai seksleven, tip van Jolien

Jolien: “Dit gebeurt veel bij mensen die wat langer bij elkaar zijn. Uit onderzoek blijkt dat als je een sexy plaatje vaak ziet, je het uiteindelijk niet echt sexy meer vindt. Dus wat je sexy of opwindend vindt, verandert naarmate je er vaker mee wordt geconfronteerd. Terwijl het in partnerseks vaak zo is dat als iets goed werkt – we krijgen er een orgasme van – we dat maar blijven herhalen. Dat wordt een toverformule die stelletjes dertig jaar lang volhouden. Logisch dat dat na verloop van tijd saai wordt.”

vakantieseks

Wat kun je eraan doen?

Opwinding wordt verhoogd dankzij creativiteit, speelsheid en nieuwigheid. Psychotherapeut Esther Perel noemt dat de erotic playground: het erotische speelveld waar je samen instapt. Waarbij je kijkt: wat kunnen we hier doen? Als je het gevoel hebt dat jullie ‘formule’ niet meer werkt, is het goed om de boel op te schudden. Daarvoor hoef je niet naar een parenclub of een derde partij uit te nodigen. Meestal kan het simpeler. Gooi de volgorde van seksuele handelingen om en richt je minder op klaarkomen. Of spreek af: de komende weken gaan we géén seks hebben, maar je mag wel andere dingen doen. Voor veel mensen verhoogt dat de spanning, omdat ze weten: ik mag er niks mee, maar ik mag wel teasen.”

Lees ook: dít seksstandje past het beste bij jouw sterrenbeeld

Foto: Getty Images Bron: womenshealthmag, tekst Santenl

Tip van de redactie

Wil jij je (bed)partner uitdagen voor wat meer spanning tijdens een date of in huis? Dan is de Seashell van Essential Pleasure de oplossing. Deze draadloze vibrator voor vrouwen kan bestuurd worden op een afstand door je (bed)partner tijdens een date. Voor meer informatie klik op onderstaande button.