kerstdiner

Wat te doen met je kerstkliekjes

Heb je nog veel eten over van de kerstdagen? Met deze tips las jij een kliekjesdag in en voorkom je voedselverspilling!

Groentesoep

Heb je veel groenten in de koelkast liggen die snel op moeten? Maak er een soep van. Je kunt ook iedere keer dat je groenten overhoudt de restjes in een bak in de vriezer bewaren. Tegen de tijd dat je bak vol zit, heb je genoeg om er soep van maken. Serveer de soep met stokbrood en je hebt een gezonde en lichte maaltijd.

Lees ook: ‘Hoe kun je deze feestmaand voedselverspilling tegengaan’

Avondeten als lunch

Veel pasta’s zijn koud net zo lekker, ideaal voor je lunch de volgende dag. Van groenten die je overhoudt kun je een salade maken door bijvoorbeeld rucola of spinazie toe te voegen. Of laat een beetje couscous wellen en mix de groenten daarmee.

Goed gevulde omelet of frittata

Een omelet of frittata is een makkelijke manier om restjes groenten, kruiden, aardappelen en overgebleven eieren op te maken.

Quiche of hartige taart

Met quiches en hartige taarten kun je eindeloos variëren. Handig, want je kunt er daardoor makkelijk restjes in verwerken.

Pastasaus

In een zelfgemaakte pastasaus kun je restjes groenten kwijt.

Curry

Misschien maak je je favoriete currygerecht het liefst met bloemkool, maar andere groenten smaken er net zo goed bij.

Wokken

Gooi verschillende soorten groenten in een pan. Eventueel met vlees, noedels en natuurlijk woksaus en je hebt een volwaardige maaltijd bereid van de restjes die je in de koelkast had liggen.

Tekst Santé, beeld GettyImages

Favoriet van de redactie

Dekbed (Winter & Herfst)

Dekbed (Winter & Herfst) + 2 Gratis Hoofdkussens – Tweepersoons – 200×220 cm
Shop

Gerelateerde artikelen