lunch

5 tips om morgen een gezonde lunch te eten

Met deze tips maak je vandaag je gezonde lunch voor morgen.

 

Neem genoeg eten mee

Wanneer je geen lunch meeneemt naar je werk of een afspraak, is de kans groter dat je in de kantine eet of op het station snel iets koopt. Zorg ervoor dat je zelf genoeg eten bij je hebt en de verleiding zal een stuk kleinere zijn.

Lees ook: ‘Lunchtip: pinda-käse’

Maak je lunch terwijl je kookt

De restjes van het avondeten kunnen de perfecte lunch zijn voor de volgende dag. Zijn de restjes niet geschikt? Zet wat couscous in kokend water, snijd wat extra groente, bak een extra stukje vlees en je flanst in dezelfde tijd een couscoussalade in elkaar.

Zorg voor handige meeneembakjes

Deze tip is niet direct voor morgen, maar wel heel handig: zorg ervoor dat je handige bakjes hebt, die goed afsluiten en niet lekken. Kleine bakjes of bakjes met verschillende compartimenten zijn ook handig: zo kun je je yoghurt en muesli apart meenemen of de dressing van je salade in een apart bakje gieten. Mix alles voordat je gaat eten en alle ingrediënten zijn nog vers en knapperig.

Maak eens iets anders

Je lunch hoeft niet alleen uit brood of salades te bestaan. Denk ook eens aan wraps, soep (neem het eventueel warm mee in een thermoskan), rijst, gegrilde groenten, gnocchi…

Verdeel je lunch ’s avonds al in bakjes

’s Ochtends heb je waarschijnlijk geen tijd of zin om je eten nog in porties te verdelen. Zorg dat je dat de avond van tevoren al hebt gedaan en zet een reminder in je telefoon, zodat je je lekkere lunch ’s ochtends niet in de koelkast laat staan.

Bron: Archief

Gerelateerde artikelen