Placeholder

5 regels voor een gezonder leven

Gezond leven moet leuk blijven en daarom leven we het liefst zonder regels. Voor deze vijf richtlijnen maken we graag een uitzondering.

1. Sla geen maaltijden over
Om je verbranding op gang te houden, is het belangrijk dat je regelmatig eet. Het ontbijt is de maaltijd die het meest wordt overgeslagen en dat terwijl het ontbijt juist belangrijk is om je metabolisme op gang te helpen.

2. Neem je gewoontes onder de loep
Door iedere avond een zak chips leeg te eten, zul je je doelen niet halen. Feit is: je moet je gewoontes aanpassen om je lichaam te veranderen. Je mag af en toe best zondigen, maar de basis moet goed zijn.

3. Gezonde producten kun je niet onbeperkt eten
Een avocado bij de lunch is gezond en amandelen zijn een gezond tussendoortje. Gezond betekent echter niet vrij van calorieën, daarom is het verstandig om altijd te blijven letten op de porties die je eet.

4. Je moet meer calorieën verbranden dan dat je eet
Gewicht verliezen is geen wetenschap, het draait om een simpele som: je moet meer calorieën verbranden dan dat je binnenkrijgt. Gebruike en uur sporten daarom niet als vrijbrief voor een extra koekje. Je hebt de calorieën er zo weer aangegeten.

5. Als je je doel bereikt hebt, moet je volhouden
Gezonder leven is een verandering in je levensstijl, geen tijdelijk project.

Bron: Fitsugar | Beeld: Shutterstock