Placeholder

Waarom mensen afvallen als ze stoppen met light

Light-producten zijn gezonder, of toch niet? Marije van Fitnessbijbel voor Vrouwen geeft antwoord op deze prangende vraag.

Marije: Light is beter, want het bevat geen suiker of vet. Denk je dat echt? Laat jij je gek maken door fabrikanten die zeggen dat je ‘optimaal’ kunt genieten zonder schuldgevoel? Dat het drinken van light-frisdrank woest aantrekkelijke mannen genereert?

Schrappen
Mensen van Nederland, als je écht gezonder wilt gaan leven, schrap dan alles waar 0% vet, light of zero op staat vermeld uit je leven. Ja, juist als je wilt afvallen! Dit zijn de redenen waarom dit verstandig is om te doen:

1.    Producten bewerkt tot 0% vet, zero of light, zijn euh.. bewerkt. Bewerkt betekent toxines, E-nummers en chemische processen om het tot die substantie te krijgen. Zijn wij zover geëvolueerd dat ons lichaam dat goed kan verwerken? Nee. Slaat je lichaam het op omdat het er geen raad mee weet? Ja!

2.    Zoet eten doet zoet vragen. Het is dan wel geen suiker, maar wel zoet. Je creëert een continue zoetbehoefte wat je minder weerbaar maakt in het beslissen van gezonde keuzes. Dit gaat ook op voor onder andere zoetjes. Succesvol en blijvend afvallen=afkicken van zoet.

3.    Het is niet gezond om elke dag veel bewerkt voedsel binnen te krijgen. Het verstoort vroeg of laat lichamelijke processen. Processen die van invloed zijn op jouw kwaliteit van leven en of je wel of niet in staat bent om (fitness)doelen te halen.

Onthoud goed als je boodschappen doet:
Maak altijd keuzes a.d.h.v. de ingrediëntenlijst (zo kort en natuurlijk mogelijk) en niet op basis van het aantal calorieën.

Deze mindset is een belangrijk verschil tussen mensen die erin slagen hun doelen te halen en mensen die maar blijven strijden met hun gewicht en gezondheid. Echt waar!

Nieuw boek
In mijn nieuwe boek (eind maart verkrijgbaar) leer je alles over een gezonde mindset. Het geeft je alle tools (kennis en opdrachten) zodat je juiste keuzes gaat maken.

Wil je de primeur van dit boek en kans maken op een exemplaar? Meld je dan hier aan. Zo blijf je op de hoogte.

Take care!

Marije

Lees alle blogs van Marije >>