snacks

Wow! Zoveel calorieën krijg je per week binnen door snacks op je werk

Een snoeppot op de afdeling of weer een collega die jarig is. De zoete en vette snacks vliegen je soms om de oren. Deze verleidingen zorgen voor een hoop extra calorieën… Dit is hoeveel en hoe je je kunt verweren tegen deze extra pondjes.

 

Uit recent onderzoek blijkt dat er op kantoor maar liefst 1.300 extra calorieën per week worden geconsumeerd. Meer dan 70 procent van de extra calorieën is gratis. Dit is een traktatie van een collega of van de werkgever. Het maakt niet uit of je echt trek hebt. Als een jarige collega taart uitdeelt van jouw favoriete bakkerij, is het toch moeilijker om nee te zeggen. Maar niet elke lekkernij is die extra calorieën waard. Met deze tips kan je gezondere keuzes maken.

Lees ook: ‘5x dit kun je doen tegen stress op je werk’

Vermijd de snoeppot

Onderzoek toont aan dat wanneer mensen langs een snackpunt lopen de kans tot 23 procent groter is dat ze toehappen. Probeer je route aan te passen en ontwijk de snoeppot op de afdeling.

Eetdagboek

Schrijf alle maaltijden die je eet op. Op deze manier kan je een eetpatroon herkennen en weet je waar die extra calorieën vandaan komen. Relativeer bij jezelf of je die donut volgende week maar even moet laten staan.

Water drinken

Drink genoeg water als je aan het werk bent. Houd een waterfles bij de hand en zorg ervoor dat je minimaal vier keer per dag even staat of naar het koffiezetapparaat loopt.

Vind een buddy

Er is vast een collega die ook bezig is met een bewuste voedingskeuze. Moedig elkaar aan, maak in de pauze een wandeling en deel tips voor gezonde snacks uit.

Neem een leidende rol

Komen er vaak ongezonde snacks boven tafel? Neem initiatief en neem gezonde snacks mee zoals tomaatjes en worteltjes. Wie weet start je wel een kettingreactie op kantoor.

Bron: shape.com

Gerelateerde artikelen