Placeholder

Zo kun je je eetpatroon veranderen

Soms is het nodig je eetpatroon te veranderen, bijvoorbeeld voor een dieet, een allergie of een intolerantie. Het kan behoorlijk lastig zijn. Houd deze 3 dingen in ieder geval voor ogen.

 

1. Waarom pas je je eetpatroon aan?

Het is lastig als je plotseling geen gluten meer mag eten, of wilt minderen met suiker. Het helpt als je voor ogen houdt waarom je het doet. Je wilt je bijvoorbeeld beter of fitter voelen en om dat te bereiken, moet je je voeding aanpassen.

Lees ook:Welk effect hebben de feestdagen op je eetpatroon?

2. Varieer zoveel mogelijk

Door een eenzijdig menu mis je misschien essentiële voedingsstoffen. En als je dagmenu zo gebalanceerd is dat er geen voedingsstoffen ontbreken, dan wordt het op den duur saai om iedere dag hetzelfde te eten. Bedenk dus hoe je meer kunt variëren. Het hoeft niet moeilijk te zijn: gebruik verschillende kruiden en kies steeds voor een andere bereidingswijze. Koken, bakken, wokken en grillen zorgen allemaal voor een andere smaak.

3. Schrijf op wat je eet

Je eetpatroon is iets dat er door de jaren heen is ingesleten. Houd eens een week lang bij wat je allemaal eet. Zo krijg je inzicht in je eetpatroon en kun je beter bepalen wat je eraan zou willen veranderen.

Gerelateerde artikelen