blender

Zo heb je nog meer lol van je blender

Je blender gebruik je waarschijnlijk het meeste voor sapjes en/of sauzen. Maar wist je dat je dit handige apparaat nog voor veel meer dingen kunt gebruiken? Zo kan je er onder andere lactosevrije melk mee maken.

1 groenten snijden

Zet je blender op de laagste stand en voeg geen extra vocht toe. Laat je stukken groenten stuk voor stuk in de blender vallen. Houd goed in de gaten wanneer de stukken groot genoeg zijn, anders wordt het alsnog een smoothie… Tip: zet je blender op de hoogste stand en maak zelf broccoli- of bloemkoolrijst.

2 Lactosevrije melk

Ben je vegan of lactose intolerant? Er zijn steeds meer alternatieven te koop in de winkel. Deze bevatten alleen vaak veel toegevoegde suikers en conserveermiddelen. Lactosevrije melk kan je ook heel makkelijk zelf maken! Zet je blender op de hoogste stand en klop water en noten naar keuze tot een romige basis.

Recept voor amandelmelk: 250 blanke amandelen en 1 liter water. Je kunt je zelfgemaakte amandelmelk vervolgens 3 tot 4 dagen bewaren in een afgesloten fles.

3 Bloem

Eet je glutenvrij of wil je glutenvrij gaan eten? Dan kan het soms knap lastig zijn om telkens weer het etiket uit te pluizen. Kies een graan of tarwe die je wel kunt eten en maal het fijn in de blender. Bak er vervolgens heerlijke pannenkoeken mee of zet je blender op een lagere stand en maak zelf rijst.

https://www.sante.nl/wp-admin/post.php?post=111249&action=edit

4 Vervanger voor je keukenmachine

Krachtige blenders kunnen vrijwel alles tot glad mengsel omtoveren. Een goede vervanger voor je keukenmachine dus. Zet je blender op een lage stand om een pesto of salsa te maken, mix langer voor gladde sauzen, notenboters en hummus.

5 Deeg kneden

Een blender is ook geschikt voor het kneden van deeg voor brood of pizza. De blender zorgt voor een mengsel dat goed belucht wordt, waardoor het deeg extra goed bakt in de oven. Meng eerst de droge ingrediënten en voeg later de natte ingrediënten toe. Laat de blender op de laagste stand draaien tot er een bal ontstaat.

Beeld: GettyImages

Dit vinden wij de drie beste blenders

blender
Onder de 60 euro
Klik hier
blender
Onder de 200 euro
Klik hier
blender Philips
Mooi én makkelijk schoon te maken
Klik hier

Leestip

brainfood smooties
Klik hier

Lees ook

Zelf bouillon maken, makkelijker dan je denkt

Meer eten en toch afvallen? Het kan met deze tips

7 dieettips die wel werken

San2404
De nieuwe Santé ligt nu in de winkel
Abonneren
Digitaal lezen
Los kopen

Gerelateerde artikelen