zout

7 dingen waar je zout voor kunt gebruiken

Zout is niet alleen een middel waar je je eten minder flauw mee kunt maken. Je kunt het voor nog veel meer (onverwachte) dingen gebruiken en dit is waarvoor.

Appels

Je verwacht het misschien niet, maar als je een appel in zoutwater doopt, verrot deze minder snel en blijft langer op smaak. Het zout zorgt voor een oxidatie dat ervoor zorgt dat je appels langer goed blijven. Laat je appels ongeveer 10 minuten weken in een teil met water en zout. Spoel ze daarna af met water en ze kunnen op de fruitschaal!

Lees ook: ‘Hier kun je haarlak ook voor gebruiken’

Drankjes koelen

Wil je snel drankjes koelen? Voeg dan zout toe aan je ijsemmer. IJs en zout zorgen voor een extra koude reactie. Vooral in de zomer is dit een fijne tip. Vul een emmer met laag ijs en strooi daar het zout overheen.

Snijplank

Heb je een stuk vlees of een groente gesneden en stinkt je snijplank nu heel erg? Strooi zout over de plank en wrijf er met een warme vochtige doek overheen. Weg zijn de geurtjes!

Knoflook en ui

Heb je net knoflook en ui gesneden en stinken je handen? Wrijf wat zout en citroensap over je handen en was ze vervolgens met zeep. De geur zou onmiddellijk moeten verdwijnen.

Afvoer

Verstopt je afvoer vaak? Giet dan elke week een ½ kopje zout door je afvoer met een liter kokend water. Op deze manier stroomt het allemaal weer lekker door.

Koffie- en theekopje

Heb je veel aanslag in je koffie- en theekopjes en krijg je het er niet meer uit? Je raadt het waarschijnlijk al. Zout zorgt ervoor dat de aanslag wegsmelt en je kopje er weer als nieuw uitziet!

Glanzende glazen

Heb je veel glaswerk dat er dof uitziet? Met twee eetlepels azijn en een kopje zout maak je een mengsel waardoor je glas weer gaat glanzen. Smeer je glaswerk in met het mengsel en laat het 20 minuten staan. Veeg het mengsel eraf met een droge doek en spoel het glas af.

Tekst DSanté, beeld Gettyimages

Tip van de redactie

Apple Watch Series 6 smartwatch
Apple watch serie 6
BESTEL HIER

Gerelateerde artikelen