haarlak

Hier kun je haarlak ook voor gebruiken…

Haarlak is niet alleen handig om je kapsel in toom te houden, maar je kunt er veel meer mee! Dit zijn zes trucjes waarbij haarlak van pas komt.

1. De draad door het oog van de naald halen

Zit je vijf minuten te prutsen om de draad door het oog van de naald te krijgen? Spuit een beetje haarlak op het uiteinde van de draad. Draai het einde eventueel in een puntje. Het puntje van de draad wordt iets harder van de haarlak en daardoor krijg je hem makkelijker door het oog van de naald.

2. Je panty minder statisch maken

Als je statisch geladen bent, blijft je jurkje aan je panty plakken, niet erg charmant. Door een beetje haarlak over je panty te sprayen voorkom je dat je jurk of rok eraan blijft plakken.

3. Krijt fixeren

Het is jammer als je iets moois op een krijtbord hebt gemaakt of handige krijtlabels op je opbergdozen hebt geplakt en het krijt snel vervaagt. Dit voorkom je door wat haarlak over het krijt te sprayen.

4. Je wenkbrauwen in bedwang houden

Spray een beetje haarlak op een wenkbrauwborsteltje en ga daarmee over je wenkbrauwen. Perfecte wenkbrauwen all day long.

5. De kans op luizen verkleinen

Waarschijnlijk hebben luizen minder grip op haar met stylingproducten. Geen waterdichte methode om luizen te voorkomen, maar in tijden dat er luizen heersen, kan wat extra haarlak in het haar van je kind geen kwaad.

6. Een spin vangen

Dit trucje is niet vriendelijk tegenover spinnen. Wil je een spin vangen en gaat hij er vandoor? Spuit wat lak op de spin. De spin zal even verstijven en zo kun je hem vangen. Vriendelijker is om de spin gewoon te laten zitten of ‘m te vangen met een spinnenvanger, zoals deze. En de haarlak dan gewoon voor je haar te gebruiken.

DierDier

Bron: Goodhousekeeping, beeld: Getty images

Tip van de redactie