Placeholder

Verantwoord snoepen: gedroogd fruit

Hoe hard we het ook proberen, stoppen met snoepen lukt ons nooit écht helemaal. Om het snoepen niet helemaal af te zweren – want dat lukt bijna niemand – kun je beter kiezen voor een verantwoord alternatief: gedroogd fruit.

Heerlijk zoet en ook nog eens gezond
Deze verantwoorde snack is rijk aan vitamine B1, vitamine B6, foliumzuur, ijzer, koper, kalium en magnesium. Gedroogd fruit worden gemaakt van verse vruchten uit – voornamelijk tropische – landen. De vruchten worden gedroogd in een droogtunnel of gewoon in de buitenlucht. Het water verdampt uit de vruchten waardoor deze kleiner en vaak ook donkerder worden.

Voedingsstoffen
Om ervoor te zorgen dat alle voedingsstoffen worden bewaard, worden de vruchten luchtdicht verpakt. Enkele voorbeelden van gedroogd fruit zijn: pruimen, vijgen, abrikozen en rozijnen. Bij het drogen van het fruit verdwijnen wel alle vitamine C, maar blijven er nog genoeg voedingsstoffen over om het onder de categorie ‘gezond’ te schuiven. Gedroogd fruit kun je zo ongeveer overal bij eten: als tussendoortje, in je yoghurt of door je maaltijdsalade.

Zorg voor je tanden
Zorg wel extra goed voor je tanden! In gedroogd fruit zitten veel vitamines, mineralen en vezels in, maar dit snoepje is heerlijk zoet en plakkerig waardoor het gaatjes kan veroorzaken.

Dit artikel is een bijdrage van Michou van Slijpe.

Beeld: Shutterstock