Lente

Zo zorg je alvast voor wat lente in huis

Buiten is het nog geen lente, maar dat betekent natuurlijk niet dat je het voorjaar nog niet in huis kunt halen.

Het lijkt ’s ochtends nog heel lang donker te zijn door het onstuimige weer. De lente laat zich nog even op zich wachten. Maar je kunt de lente natuurlijk ook alvast in huis halen met deze tips.

Poetsen maar!

Lente in je huis betekent ook een schoon huis. Misschien heb je er niet meteen zin in, maar het helpt je wel om het lente-gevoel te krijgen. Stof alles af en ga dan alles na met een natte doek. Lap de ramen, boen de badkamer en de keuken. En gebruik een schoonmaakmiddel met een geurtje, dan ruikt het ook meteen lekker fris en schoon.

Een bloemetje

Bloemen geven je huis meteen een andere sfeer. Zet een bos tulpen op tafel of kies voor andere bloemen die ook nog eens lekker geuren. Zoals narcissen, magnolia’s of pioenrozen. Daar krijg je meteen een lente-gevoel van. Maar de bloemen hoeven natuurlijk niet alleen in de keuken of woonkamer te staan, zet ook een bosje op je nachtkastje. Dan word je meteen vrolijk wakker.

Lente Huis

Lees ook: 5 dingen die niet in je lenteschoonmaak mogen ontbreken

Geef de muur een kleurtje

Niets leuker dan de muur weer een keer een andere kleur geven wanneer de lente in aankomst is. Geen zin in schilderen? Voeg dan kleur toe door (nieuwe) posters aan je muur te hangen in combinatie met gezellige bordjes. Dat zorgt meteen voor een heel ander gezicht.

Tip van de redactie:

Ben je dol op poetsen, of heb je er juist een broertje dood aan? In beide gevallen is Schoon in 10 minuten echt iets voor jou! Met de tips & tricks kun je (bijna) iedere dag wel een klusje afvinken en ben je in 10 minuten klaar. Met grappige anekdotes over schoonmaakblunders, vieze studentenhuizen en voedselexplosies in de keuken. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST RACHEL VIETH
BRON VTWONEN, VRIENDIN
BEELD UNSPLASH

Suzanne Sengers