Stress Work Outs

Last van stress? Dít zijn de beste work-outs

Je loopt eigenlijk al een beetje over en merkt dat je niet goed in je vel zit vanwege al die stress. Toch is een beetje beweging tussen alle drukte door inplannen juist heel goed. En dit zijn de work-outs die perfect zijn bij stress.

Beweging kan juist goed zijn om stress te verminderen. Sportpsycholoog Jarrod Spencer: “Stress is een combinatie van angst (voor het onbekende) en depressie. Beweging is een goed manier om die spanning los te laten. Beweging is een goede uitlaatklep voor emotionele stress.”

Welke soorten work-outs zijn het beste om je stress te bestrijden?

Lees ook:Dit doen therapeuten 5 minuten per dag om stressvrij te blijven

1. Stretch-oefeningen

Stress is een aanslag op je spieren; je zit verkrampt met je nek en rug achter of je spant je kaken als je slaapt of een moeilijk gesprek hebt. Als je je spieren stretcht kun je die spanning in je spieren beter laten gaan en dan merk je ook wat minder gespannen bent. Door deskundigen wordt zelfs aangeraden om drie á vier keer per week tien minuten stretchoefeningen te doen en concentreer je dan vooral op de lichaamsdelen die gespannen aanvoelen.

2. Yoga

Yoga staat erom bekend dat het stress vermindert en goed is voor je geestelijke en emotionele gezondheid. Daarnaast is het de perfecte work-out om te werken aan de sterkte van je lichaam en je balans.

Uit onderzoek in 2018 onder een kleine groep vrouwen, blijkt dat drie á vier keer per week een yoga-work-out doen ervoor kan zorgen dat je minder stress hebt en je humeur kan verbeteren.

3. Wandelen

Wandelen is een van de meest goedkope en meest toegankelijke work-out die stress kan verminderen. Het maakt je spieren sterker en is goed voor je conditie.

Uit onderzoek in 2018 blijkt dat wandelen het stresshormoon cortisol kan verminderen en dat het ervoor zorgt dat je de stress beter aankan, vooral als je vaak in de natuur wandelt.

Om je stress weg te wandelen heb je alleen goede wandelschoenen en -kleding nodig.

4. Hardlopen

In tijdens van stress kun je soms het gevoel hebben dat je heel hard wilt weglopen. Laat hardlopen dan ook een perfecte manier zijn om stress te verminderen. Door de befaamde ‘runners high’ voel je je een stuk relaxter worden. Mensen die hardlopen zeggen ook dat ze tijdens het hardlopen beter kunnen nadenken en beter in staat zijn om hun hoofd leeg te maken. Investeer in goede hardloopschoenen en maak je rondje hardlopen langzaamaan steeds groter.

Bron: Livestrong.com

Gerelateerde artikelen