Vrouwlopenhond 2100x1440

Met déze apps wordt wandelen nog leuker!

Wandelen wordt steeds populairder, ook in combinatie met een wandelapp. Zo kun je punten verdienen of in competitie gaan met vrienden en familie. Dit zijn de leukste wandelapps:

Wandelen heeft zoveel voordelen. Zo is het goed voor je:

  • Brein
  • Hart
  • Bloedsomloop
  • Weerstand

Bovendien hoeft het niet veel tijd in te nemen. Zo doet elke dag een stevige wandeling van 10 minuten al wonderen voor je gezondheid. Om het wandelen nog leuker te maken zijn er er verschillende wandelapps beschikbaar om je nog meer uit te dagen.

Lees ook:Heerlijk om te doen: wandelen met Twan Huys

Ommetje lopen

Deze app is ontwikkeld in samenwerking met neuropsycholoog Erik Scherder. Zo kun je een wandelcompetitie starten met vrienden of familie, maar ook tegen heel Nederland! Met deze app kun je samen wandelen zonder dat je op dezelfde locatie bent. En wat ook zo leuk is: Scherder vertelt je na elke wandeling een interessant hersenfeitje, dus nog leerzaam ook!

Download via iTunes

Download via Google Play

WandelZapp

Ben je een ommetje in de buurt een beetje zat? In Nederland zijn er talloze prachtige wandelroutes. WandelZapp biedt ruim 1.000 wandelingen verspreid over heel Nederland aan. Je kunt verschillende afstanden doen en de eerste wandeling is gratis. Wil je daarna onbeperkt wandelen met deze app, dan betaal je € 12,99 per jaar.

Download via iTunes

Download via Google Play

Strava

Is een van de bekendste sportapps. Ook hardlopers maken gebruik van deze app om hun route en prestaties achteraf te bekijken. Echter Strava is ook uitermate geschikt voor wandelaars. Je kunt zien welke route je hebt gemaakt en hoe lang je erover hebt gedaan en hoe het met je wandelvrienden is gegaan.

Download via iTunes

Download via Google Play

Bron: RTLnieuws.nl

Gerelateerde artikelen