Twan Huys

Heerlijk om te doen: wandelen met Twan Huys

Sinds het coronavirus is losgebarsten, lijkt het alsof wandelen de nieuwe nationale sport is van Nederland. Presentator en journalist Twan Huys is een gepassioneerd wandelaar. Niet zo gek dat hij een prachtig boek schreef: Wandellust.

Van jongs af aan ging Twan Huys met zijn ouders op pad in de heuvels van Zuid-Limburg, op zoek naar zeldzame orchideeën, ijsvogels en dassen.

Lees ook:15 tips voor lange afstandswandelen


Wandellust

In zijn boek Wandellust verbreedt hij zijn horizon en beschrijft de mooiste wandelgebieden van Nederland. In een turbulent jaar vindt hij rust tijdens lange tochten, soms met zijn vader en moeder, beiden ver in de tachtig, soms met vrienden en bekenden als Herman Finkers, prinses Irene, Geert Mak en Jane Goodall.

In zijn boek Wandellust neemt hij ons mee van het Springendal tot aan Tiengemeten, van de Veluwe tot aan de Schoorlse Duinen, van Terschelling naar het Limburgse Gerendal, en nog veel verder.


Meer over Twan Huys

Twan Huys (Sevenum, 1964) is journalist en schrijver. Hij was jarenlang werkzaam als presentator van Nieuwsuur. Ook bedacht en presenteerde hij het programma College Tour. Hij publiceerde eerder onder andere de boeken ‘Ik ben een New Yorker’, ‘Over geluk en De Clintons’. Momenteel is hij presentator van het tv-programma Buitenhof.

Boek binnen twee uur in huis hebben?

>> Bestel het boek Wandellust via het personal shopping team van AKO Schiphol. Nu het op de luchthaven zo rustig is, hebben zij tijd om ervoor te zorgen dat jouw boeken binnen twee uur worden afgeleverd bij je deur. En de eerste 200 bestellers krijgen er nog een verrassing bij ook. Misschien staat Twan zelf wel bij jou aan de deur?

Gerelateerde artikelen