wandelen

15 tips voor lange afstanden wandelen

Heb jij je dit jaar ook voorgenomen om meer te wandelen? Santé geeft je 15 tips voor lange afstanden wandelen.

In de dagen voor je begint:

1. Houd je aan een gebalanceerd dieet. Eet bij elke maaltijd minstens twee verschillende producten per keer.

2. Eet per dag meerdere kleine maaltijden. Vier tot vijf kleine maaltijden per dag kunnen je darmen beter verteren dan drie grote maaltijden.

3. Eet vooral verse producten.

4. Zorg dat je op tijd naar bed gaat en goed slaapt.

5. Drink heel veel! Maar laat alcoholische dranken staan.

6. Zorg dat je goede wandelsokken hebt die luchtdoorlatend zijn.

7. Smeer je voeten voordat je gaat wandelen in met vaseline of een voetencrème.

8. Ga niet langs een pedicure voordat je gaat wandelen. Je voeten hebben de eeltlaag juist nodig tijdens een lange wandeling.

9. Zorg dat je teennagels goed zijn bijgehouden. Er zijn heel veel wandelaars die een teennagel verliezen omdat de nagel te lang is. Neem voor de zekerheid deze mee op je wandeling.

Tijdens de wandeling:

10. Maak tijdens de wandeling wat stretchbewegingen om ook de spieren los te maken die je tijdens het wandelen niet gebruikt. Doe dit bijvoorbeeld as je voor een stoplicht moet wachten. Rol je schouders dan even los naar voren en naar achteren. Of trek je knie even naar je buik. Aaaa, wat voelt dit lekker!

11. Zorg dat je tijdens het wandelen ook genoeg drinkt. Neem het liefst elke tien minuten wat te drinken. Ken je de Santé dopper al? Of kies er een in een matching kleur bij je wandelschoenen.

12. Zorg ook dat je genoeg eet tijdens het wandelen, want je verbruikt extra energie.

Na het wandelen:

13. Ga niet ineens stilstaan als de wandeling voorbij is, maar zorg voor een goede cool down. Rek en stretch je spieren. Hierdoor kun je blessures voorkomen.

14. Drink na het wandelen een energiedrankje zodat je lichaam sneller kan herstellen.

15. Heb je zin in een warme douche na het wandelen? Doe toch maar liever een koude. Hierdoor verdwijnen zwellingen sneller. Een warme douche kan altijd later nog wel.

Uiteraard is het belangrijk om niet gelijk met een lange wandeling te beginnen als je weinig conditie hebt. Ook wandelconditie moet je namelijk opbouwen. Ben je niet gewend aan lange afstanden, begin dan met dagelijks 5.000 tot 10.000 stappen te zetten. Dat kun je makkelijk bijhouden met een stappenteller op je telefoon of met een Fitbit of ander sporthorloge.

Bron: BestHealthMag, Beeld: Getty Images

Tip van de redactie

wandelschoenen
Hi-Tec V-Lite SpHike Nijmegen Low Wandelschoenen
BESTEL HIER

Tip van de redactie

Bestel de FITBIT LUXE hier
BESTEL HIER

Gerelateerde artikelen