beginnen met hardlopen

Beginnen met hardlopen in 7 stappen

Beginnen met hardlopen maar weet je niet hoe? Met dit stappenplan ben je goed voorbereid en zit je in no tim in die bekende runners flow.

1. Investeer in goede schoenen

Goede hardloopschoenen zijn belangrijk, ze verminderen de kans op blessures en maken het rennen comfortabeler. Welke schoenen geschikt zijn voor jou, hangt onder andere af van de stand van je voeten (loop je naar binnen of juist naar buiten?). Laat je adviseren in een sportwinkel.

Lees ook:Dit kan voor rugklachten zorgen tijdens het hardlopen

2. Bereid je voor

Tenzij je erg sportief bent aangelegd, zul je je conditie moeten opbouwen. Gebruik een hardloopschema of de podcasts van Evy om de afstand die je loopt op te bouwen. Stippel één of meerdere hardlooproutes uit en hou het weerbericht goed in de gaten.

3. Laat je niet ontmoedigen

In het begin kan een minuut rennen zonder te stoppen al zwaar zijn. Laat je hierdoor niet ontmoedigen. Zet door en je zult zien dat het snel beter gaat.

4. Hou je vooruitgang bij

Een manier om gemotiveerd te blijven, is door je vooruitgang bij te houden. Dat doe je bijvoorbeeld met één van deze drie gratis hardloop-apps. Je zult snel vooruitgang zien en dat houdt je gemotiveerd.

5. Stel nieuwe doelen

Yes, eindelijk kun je 30 minuten hardlopen. Maar je bent er nog niet, het is nu juist tijd om jezelf naar een hoger level te tillen. Varieer met routes, ren met intervallen… Kortom: stel nieuwe doelen voor jezelf.

6. Plan een wedstrijd

Kijk of er leuke hardloopwedstrijden aankomen waar je je voor kunt opgeven. Dat is de perfecte volgende uitdaging!

7. Vergeet andere sporten niet

Wil je nog beter worden met hardlopen? Vergeet dan ook niet andere sporten en oefeningen te doen. Krachttraining bijvoorbeeld, om je spieren sterker te maken.

Gerelateerde artikelen