Lopen Zonder Blaren Tijdens Het Wandelen loperswol voetwol wandel wol schapenwol blarenpleister

Last van blaren tijdens het wandelen? Stop dít in je sokken

Wandel jij graag en regelmatig? Dan is niets vervelender dan blaren op je voeten. Gelukkig is er een simpele en goedkope oplossing voor.

Schapenwol

Ben jij een wandelaar die snel last krijgt van blaren tijdens het wandelen, dan is het verstandig om voortaan 100% pure schapenwol in je sokken te stoppen. Doe dit rondom de plekken waar je snel blaren krijgt. Niet alleen voorkom je hiermee blaarvorming, ook verzacht het reeds ontstane blaren. Het wol bevat namelijk van nature wolvet (lanoline), wat transpiratievocht absorbeert maar tegelijkertijd ook ventileert.

Lees ook: dit gebeurt er als je elke dag een uur wandelt

Aanbrengen

Hoe je te werk gaat? Heel simpel. Breng de wol aan op de plek waar jij het snelst last krijgt van blaren, zoals tussen je tenen of onder je hak. Zorg ervoor dat je het direct tegen je blote voet in je sok stopt.

Je zult merken dat je in het begin even aan het wol moet wennen, maar zodra je begint te lopen zal het zich helemaal naar je voet vormen. Helpt het niet voldoende? Dan is het goed om de volgende keer wat meer wol te gebruiken.

Lees ook: lopen zonder blaren

Wassen

Wanneer je klaar bent met wandelen, is het belangrijk dat je de wol op de juiste manier wast. Je kunt dit het beste doen door het een tijdje te laten weken in handwarm water met een natuurlijk schoonmaakmiddel, zoals groene zeep of biologisch afwasmiddel. Je kunt eventueel nog een beetje wolwasmiddel toevoegen. Ga in ieder geval niet wrijven, boenen of kneden, want dan maak je de ‘schubben’ kapot die juist belangrijk zijn.

Blaren tijdens het wandelen en andere pijntjes

Goed om te weten: je kunt schapenwol ook gebruiken wanneer je last hebt van likdoorns, hielspoor, winterneten of andere ongemakken. Het houdt je voeten warm én koud, vanwege de thermische werking in de winter en het verkoelende effect in de zomer. Win-win! Voor meer informatie over loperswol, klik op onderstaande button.

Tip van de redactie

Of je nou de Camino, de Vierdaagse of een dagtocht gaat wandelen, of vaak gaat hardlopen: wil je absoluut geen blaren, likdoorns en pijn door hallux valgus of hielspoor? Doe je voeten een plezier en gebruik loperswol als natuurlijke teenspreider. Voor meer informatie klik op onderstaande button om blaren tijdens het wandelen te voorkomen.

Loperswol

Loperswol

Lopen Zonder Blaren