Franse Kat Santenl Frans

Franse kat reist duizend kilometer om baasje terug te vinden

Het lijkt wel een sprookje: een kat reist duizend kilometer op zoek naar haar baasje. Voor de 74-jarige journalist Hildegard Holtschneider en haar kat Louise-Charlotte is het werkelijkheid. Een aantal dagen geleden werd ze herenigd met haar Franse kat die een half jaar geleden vermist raakte.

Kwijt

In juni verhuisde Holtschneider van Frankrijk terug naar haar geboortestad Düsseldorf. Maar onderweg verloor ze haar 3-jarige viervoeter. “Ik was al onderweg met mijn hond en mijn kat, maar Lisi (bijnaam kat, red.) was overweldigd door de reis van het kleine stadje Périgord naar Düsseldorf, ze was bang en overstuur”, zegt ze tegen de Duitse krant Rheinische PostZe hadden geslapen in een hotel in de buurt van Versailles en de volgende ochtend kwam Holtschneider erachter dat Louise-Charlotte weg was. Met pijn in haar hart vertrok ze verder op haar reis naar Duitsland. 

Goed nieuws voor de Franse kat

“Ik zocht wanhopig naar haar en belde alle dierenbeschermingsverenigingen, opvangcentra en artsen in de omgeving, maar niemand had haar gezien. Het brak mijn hart dat we zonder haar moesten vertrekken, we hadden namelijk een echte band.” Toen ze in Duitsland kwam, hield ze nauw contact met alle instanties. En een paar dagen geleden kwam er goed nieuws: de kat was gevonden door een vrouw in de Duitse plaats Braunschweig. Doordat Louise-Charlotte gechipt was, kon haar baasje worden opgespoord. 

Lees ook: Mara kreeg een nierziekte

Duizend kilometer

Op het station van Düsseldorf werden de twee herenigd. “Het is een geschenk uit de hemel. Ik heb gehuild van blijdschap.” Het blijkt dat de kat ruim duizend kilometer heeft afgelegd. “Ik vind het ongelooflijk, hoe heeft ze dat gedaan? Ik heb het Louise-Charlotte gevraagd, maar ze gaf me natuurlijk geen antwoord.”

TEKST VRIENDIN.NL

BEELD GETTY IMAGES

21 NOVEMBER 2023

Tip van de redactie

Met de Cozy Pet Home kattenmand creëer je een comfortabel en stijlvol plekje voor jouw kat of kleine hond. Deze kattenmand, vervaardigd uit hoogwaardig kunststof, vormt een ware aanvulling op elk interieur en biedt een knus thuis voor je huisdier. Voor meer informatie klik op onderstaande button.