Sante.nl Wandelen In Complete Stilte

Waarom je eens zou moeten wandelen in complete stilte

In je eentje wandelen zonder enige vorm van afleiding en in complete stilte, levert een aantal hele fijne voordelen op.

Wandelen in complete stilte

Dat wandelen gezond is weet bijna iedereen. Toch kiezen veel mensen ervoor om samen met een vriend(in) te gaan wandelen of tijdens het wandelen een podcast te luisteren. Als dit voor jou ontspanning biedt dan moet je dat zeker doen. Als je na de wandeling toch niet compleet tot rust bent gekomen kun je je afvragen of die extra afleiding wel zo slim is. Wandelen in complete stilte levert namelijk een aantal mooie voordelen op. Natuurlijk zal je altijd iets horen, zoals de bladeren die die kraken als je er overheen loopt of takken die geluid maken als er een wind door het bos raast.

Loperswol loopwol voetwol wandelwol lopen in stilte

Lees ook: Nooit meer blaren op je voeten dankzij een ingrediënt

Voordelen

Als je besluit om tijdens je eerstvolgende wandeling je telefoon thuis te laten, zul je een aantal voordelen opmerken. Zo zorgt stilte ervoor dat je hersenen groeien. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar er zijn onderzoeken gedaan bij muizen en waarbij stilte ervoor zorgde dat er nieuwe hersencellen werden aangemaakt. Wandelen over het algemeen zorgt er al voor dat je je kalmer voelt. Als je dit ook nog eens in stilte doet, doe je ook nog eens je brein een groot plezier. Daarnaast zorgt zo’n wandeling in de natuur zonder enige vorm van afleiding ervoor dat je je mentaal beter gaat voelen. Door in de natuur te zijn zal onder andere je geheugen, aandacht en cognitieve flexibiliteit toenemen. Tijd dus voor wandelen in complete stilte.

Lees ook: dieetschema 10 kilo afvallen

Tekst vriendin.nl, beeld GettyImages

Santé’s favoriet

Of je nou de Camino, de Vierdaagse of een dagtocht gaat wandelen, of vaak gaat hardlopen: wil je absoluut geen blaren, likdoorns en pijn door hallux valgus of hielspoor? Doe je voeten een plezier en gebruik loperswol als natuurlijke teenspreider. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lopen Zonder Blaren