Wandelen Per Dag

Bewezen: zóveel stappen per dag is al goed voor je gezondheid

Let jij op de hoeveelheid stappen die je op een dag zet? Volgens onderzoek zouden 5000 stappen al een positief effect hebben.

5000 stappen per dag

Dat bewegen goed is voor je mentale en fysieke gezondheid is niets nieuws. De hoeveelheid stappen die je voor een goede gezondheid zou moeten zetten verschilt nogal. Een lange tijd werd gedacht dat 10.000 stappen per dag het ultieme doel was, maar later bleek dit getal weer lager te liggen. Gelukkig hebben we daarom goed nieuws. Uit een onderzoek blijkt namelijk dat het zetten van 5000 stappen per dag, en dat drie dagen per week, een positief effect heeft op je gezondheid. Professor Joan Costa-Font vertelt aan Her.ie dat bepaalde gewoonte-interventies je levensverwachting kan verlengen, productiviteit kan verhogen en mentale gezondheidsproblemen kan verminderen.

Positieve effecten van wandelen

Vooral nu de zon weer vaker schijnt en je geen extreme kou en regenbuien meer hoeft te trotseren, wordt het wat makkelijker om weer vaker een wandeling te maken. Daarbij helpt het ook dat het langer licht is en je na je werk nog makkelijk een wandeling kunt gaan maken. Je zult merken dat je je na een wandeling veel minder angstig, gespannen en/of verdrietig voelt. De frisse lucht in combinatie met beweging zorgt voor een mentale en fysieke boost.

LEES OOK: ZO HAAL JE DIE TIENDUIZEND STAPPEN PER DAG WEL

TEKST VRIENDIN

BEELD GETTYIMAGES