Zo Haal Je Die Tienduizend Stappen Per Dag Wel

Zo haal je die tienduizend stappen per dag wél

Het is gebleken dat we gemiddeld 6.000 stappen zetten. Kom je niet aan tienduizend stappen per dag? Met deze tips haal je die tienduizend stapper per dag voor je gezondheid wel.

Stap 1: Houd het aantal stappen dat je zet een tijdje bij
Op de meeste recente smartphones staat al een app die je stappen bijhoudt. Je kunt ook de gratis app Moves downloaden of een stappenteller kopen. Kijk na één of twee weken hoe veel stappen je op een gemiddelde dag zet.

Stap 2: Bepaal je fitness doel
Hoeveel stappen per dag? Kun je op werkdagen meer stappen zetten, of zet je al regelmatig 10.000 stappen op een dag? Stel jezelf een haalbaar doel. Als je gemiddeld 5.000 stappen per dag zet, is meteen voor 10.000 gaan waarschijnlijk niet makkelijk vol te houden. Streef eerst eens naar 6.000 stappen per dag. Zodra dat je steeds makkelijker afgaat, kun je je doel weer verhogen.

Lees ook: diet gebeurt er als je elke dag een uur wandelt

Stap 3: Bepaal hoe je je doel kunt behalen
Hoe zorg je ervoor dat je meer stappen gaat zetten. Voorbeelden van hoe je dit kunt bereiken:
– Neem de trap in plaats van de lift. Dat is al een prima workout.
– Breng de tijd die je moet wachten, bijvoorbeeld op het station of bij de dokter, lopend door. Blijf bewegen zolang het kan.
–  Parkeer de auto wat verder weg of stap twee bushaltes eerder uit.
– Ga een stukje wandelen in je pauze.
– Ga er ’s avonds of in het weekend op uit om te wandelen.
– Ga wandelend naar de supermarkt.
– Loop tijdens het telefoneren heen en weer. Ook dat helpt met gezond leven.

Sante De Natuur In Als Medicijn ga vaker lopen tienduizend stappen per dag
Meer bewegen: ga de natuur in

Stap 4: Zorg dat het een gewoonte wordt
Zodra iets een wordt, is het makkelijker vol te houden. Maar hoe zorg je ervoor dat 10.000 stappen per dag zetten een gewoonte wordt? Probeer lopen zo veel mogelijk in je leven te integreren. Lees ook onze tips om jezelf een nieuwe gewoonte aan te leren.

Lees ook: korte workout voor het hele lichaam

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTY IMAGES

29 NOVEMBER 2023

TIP VAN DE REDACTIE

De Fitbit Versa voorziet je van gepersonaliseerde inzichten welke je helpen om jouw doelen te bereiken. Met je work-out om je pols kan je snel van start. Ben je meer een renner of fietser dan geeft de GPS tracker je inzicht in afgelegde kilometers en bijbehorende tijden. En ga je naar bed, ook dan gaat de watch met je mee. De Fitbit Versa volgt automatisch de tijd die je doorbrengt in lichte, diepe en REM-slaapstadia en helpt je hiermee om de kwaliteit van slapen te verhogen. En dit is nog maar een fractie van wat deze Fitbit allemaal kan… Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Fitbit Versa

Fitbit Versa

Smartwatch dames - Peach