Placeholder

7 gewoontes die goed zijn voor je haar

Wen jezelf deze gewoontes aan voor een mooie bos haar.

1. Haal niet te vaak je hand door je haar
Door je haar vaak aan te raken, wordt je haar sneller vet. Daarnaast verspreid je het vet dat aan de haaraanzet ontstaat door de rest van je haar.

2. Maak je haarborstel regelmatig schoon
Losse haren, stof en restjes van stylingproducten nestelen zich tussen de pinnetjes van je borstel. Gevolg: als je je schone haar borstelt, kan de viezigheid je schone haar vet of dof maken. Regelmatig je haarborstel schoonmaken, is de boodschap.

3. Bekijk je haar eens van de achterkant
Werp jij wel eens een blik op de achterkant van je haar? Veel vrouwen vergeten het tijdens hun haarritueel. Pak er een handspiegel bij en waarschijnlijk kun je nog wel een paar plukjes aan de achterkant fatsoeneren.

4. Behandel je grijze haar met de juiste producten
Er is niets mis met grijs haar, maar het vraagt soms wel om specifieke verzorging. Voorkom een gele gloed door je haar met zilvershampoo te wassen. Grijze haren zijn vaak wat droger van structuur. Naarmate je haar grijzer wordt, kan het daarom nodig zijn om andere stylingproducten te gaan gebruiken.

5. Borstel je haar vanaf de onderkant
Borstel je haar niet met lange slagen van de aanzet tot de punten, maar begin juist onderaan en werk zo langzaam omhoog. Zeker als je klitten hebt, is dit de beste methode om je haar te borstelen. Je hoeft zo minder geweld te gebruiken en daar wordt je haar blij van.

6. Wees zuinig met conditioner
Conditioner gebruik je vooral in de punten en lengtes van je haar. Spoel het na afloop goed uit. Op die manier voorkom je dat je haar zwaar wordt en dat je zorgvuldig gestylede kapsel uitzakt.

7. Droog je haar niet te ruw
Nat haar is extra breekbaar. Keihard met je handdoek over je haar wrijven, is daarom niet zo goed voor je haar. Dep je haar liever droog. In plaats van een handdoek kun je een katoenen t-shirt gebruiken, dat is nog zachter voor je haar. Gebruik je een föhn om je haar verder te drogen, gebruik een beschermend product en houd de föhn niet te dicht bij je haar. Met deze tips föhn je je haar sneller droog.

Beeld: Shutterstock