Yogaoefeningen Tegen Nekklachten (1)

Nekklachten? Deze 5 yogaoefeningen bieden snel verlichting

Ervaar je nekpijn of een stijve nek? Geen paniek, deze vijf eenvoudige yogaoefeningen bieden uitkomst en ze zijn ideaal voor beginners en thuis uitvoerbaar. Met een regelmatige routine helpen ze je nekklachten te verlichten.

Waarom yoga helpt bij nekklachten

Yoga, bekend om zijn ontspannende werking, is tevens een effectieve methode tegen nekpijn. Regelmatige oefeningen verhogen de flexibiliteit en kracht in je nek, waardoor je verlichting vindt van stijfheid en ongemak.

Lees ook: 5 beste yogaoefeningen voor de perfecte nachtrust

Yogaoefeningen tegen nekklachten

1. De halve maan

Begin staand. Houd je voeten op heupbreedte en strek je armen uit naar boven. Buig nu rustig naar de ene kant, alsof je een nieuwsgierige blik werpt. Hou deze stretch vast voor vijf ademhalingen en wissel dan van kant. Deze oefening helpt om de nek en schouders te ontspannen, waardoor de spanning afneemt.

yogaoefeningen tegen nekklachten halve maan

2. De kat-koe

Start op handen en knieën. Adem in en maak je rug hol, kijk naar het plafond. Bij het uitademen maak je je rug bol en laat je je hoofd zakken. Herhaal deze beweging tien keer. Deze houding verbetert de flexibiliteit van je wervelkolom en nek, wat essentieel is voor het verminderen van nekpijn.

Yogaoefeningen Voor Een Sterkere Rug Kat-koe houding Marjaryasana-Bitilasana

3. De cobra

Lig op je buik met je handen onder je schouders. Duw je bovenlichaam omhoog terwijl je heupen op de grond blijven. Kijk omhoog en voel de stretch in je nek. Blijf vijf ademhalingen in deze houding. Deze oefening opent de borst en helpt bij het verlichten van druk op de nek.

Yogaoefeningen Voor Een Slankere Taille 1

Lees ook: 5 beste yogaoefeningen voor een sterkere rug

4. De zittende twist

Zit met gestrekte benen. Buig één been en zet de voet over het andere been. Draai je bovenlichaam en plaats je hand achter je. Kijk over je schouder. Houd deze positie vast en wissel dan van kant. Deze oefening bevordert de rotatie van de nek, wat helpt bij het verlichten van pijn.

zittende twist tegen nekklachten

5. De kindhouding

Begin zittend op je hielen. Buig voorover en strek je armen uit. Laat je voorhoofd rusten op de grond. Ontspan hierbij je nek en schouders. Blijf in deze houding voor diepe ontspanning.

Yogaoefeningen Voor Een Sterkere Rug kindhouding Balasana

Deze thuisoefeningen voor beginners zijn een eenvoudige en effectieve manier om je nekklachten te verlichten. Met regelmatig oefenen zul je een merkbare verbetering ervaren in de flexibiliteit en kracht van je nek. Rol dus je yogamat uit en zeg vaarwel tegen die vervelende nekpijn.

Tip van Santé

In Het Nieuwe Yogaboek ontrafelt Johan Noorloos de kern van prominente yogastijlen, introducerend: Anicha yoga. Dit staat voor bewustwording, verbinding en vrijheid. Het geïllustreerde boek belicht yogageschiedenis, anatomie en praktische tips, een verrijking voor zowel beginners als ervaren yogi’s. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: 5 beste stoel yoga oefeningen voor thuis of op je werk

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker

Johan Noorloos