Stoel Yoga

5 beste stoel yoga oefeningen voor thuis of op je werk

Yoga is niet alleen voor op de mat. Ook op je stoel kun je prima aan de slag met yoga. Ideaal voor een ontspannen pauze thuis of op kantoor. Hier zijn vijf topoefeningen voor stoel yoga.

5 beste stoel yoga oefeningen

Diepe ademhaling

Begin met diep ademhalen. Zit rechtop, voeten plat op de grond. Inhaleer langzaam, vul je longen volledig. Pauzeer even en adem dan rustig uit. Herhaal dit een paar keer voor een frisse start van je yogasessie.

ademhalingsoefening stoel yoga

De stoeltwist

Draai je torso naar rechts, met je hand tegen de rugleuning van de stoel. Houd deze positie even vast en wissel dan van kant. Deze draai helpt bij het losmaken van je rug en het verminderen van stress.

stoeltwist yoga

Lees ook: De 5 beste yogahoudingen om af te vallen en vet te verliezen

Vooroverbuiging

Leun voorover vanuit je middel, laat je handen richting de grond of je enkels glijden. Blijf een paar seconden hangen. Voel de strekking in je rug. Kom langzaam omhoog en herhaal indien nodig.

stoel yoga vooroverbuiging

Nek stretches

Zit rechtop, en leg je hand op de andere kant van je hoofd. Trek zachtjes naar de zijkant. Voel de rek in je nek. Wissel van kant voor balans. Perfect voor verlichting van een stijve nek bij lang computerwerk.

nek stretches yoga

Open je borst

Zit rechtop, plaats je handen achter je op de stoel. Duw je borst vooruit en kijk omhoog. Voel de stretch in je borst en rug. Deze oefening helpt bij het verlichten van stijfheid en verbetert de houding.

open je borst

Met deze simpele oefeningen maak je van elke stoel je eigen yogastudio. Probeer ze regelmatig uit en merk het verschil in je lichaam en geest.

Tip van Santé

Stoelyoga brengt de voordelen van yoga binnen handbereik, zelfs vanuit je bureaustoel. Ontdek meer dan 100 eenvoudige oefeningen voor jong en oud, ideaal voor thuis of op het werk. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: 5 yogaoefeningen voor een slankere taille

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker

Edeltraud Rohnfeld