Man En Vrouw Doen Yogaoefewningen Voor Slankere Taille

5 yogaoefeningen voor een slankere taille

Yoga gaat niet alleen over ontspannen en stretchen, het is ook je bondgenoot in het creëren van een slankere taille. De juiste houdingen kunnen wonderen verrichten.

Yogaoefeningen voor een slankere taille

1. Bootpose (Navasana)

Allereerst de Bootpose voor onder andere een slankere taille. Deze uitdagende houding activeert je diepe buikspieren, waardoor ze strakker en sterker worden. De constante spanning in je core tijdens deze pose helpt onder andere bij het verstevigen van je taille.

Hoe?

Ga zitten met je knieën gebogen en voeten plat op de grond. Leun licht achterover en til je voeten op zodat de scheenbenen parallel zijn aan de grond. Strek je armen voor je uit en houd je rug recht. Voor extra uitdaging: strek je benen uit zodat je lichaam een ‘V’-vorm maakt.

Yoga Plenary Navasana Pose

2. Plankpose 

Ten tweede de Plankpose. Deze full-body houding stimuleert elke spier in je core, wat essentieel is voor een slanke en sterke taille. Het vasthouden van de plank zorgt voor een verbeterde stabiliteit en bouwt uithoudingsvermogen op in de spieren rondom je middel.

Hoe?

Begin in een push-up positie met de handen direct onder je schouders en je lichaam in een rechte lijn van je hoofd tot je hielen. Span je buikspieren aan en houd deze positie vast, waarbij je ervoor zorgt dat je heupen niet zakken of omhoog steken.

planken yogaoefeningen voor een strakke buik

3. Krijger III (Virabhadrasana III)

Ten derde de Krijger III. Met deze oefening werk je aan de balans en versterk je de schuine buikspieren. Deze spieren zijn cruciaal voor een getailleerd silhouet. Krijger III vereist aanzienlijke controle, wat leidt tot een doelgerichte versteviging van je zijspieren, essentieel voor het vormen van je taille.

Hoe?

Sta rechtop, adem in en buig voorover vanuit je heupen. Terwijl je uitademt, lift je één been naar achteren, zodat het parallel aan de grond komt. Strek je armen naar voren, houd je hoofd in lijn met je ruggengraat, en balanseer op het standbeen. Je lichaam zou nu een ‘T’-vorm moeten vormen.

krijgerhouding

4. Driehoekpose (Trikonasana)

Ten vierde de Driehoekpose. Deze richt zich op de zijkanten van je taille. Terwijl je zijwaarts buigt, stretch en verstevig je de obliques – de spieren die bijdragen aan die gewenste zandlopervorm. Deze oefening helpt om de taille in te snoeren en te vormen.

Hoe?

Sta met je voeten ongeveer een beenlengte uit elkaar. Draai je rechtervoet naar buiten en je linkerhiel naar binnen. Strek je armen zijwaarts en buig vanuit de heup naar rechts, zodat je rechterhand naar je rechterenkel gaat en je linkerarm recht omhoog wijst.

Yogaoefeningen Voor Een Slankere Taille 1

5. Cobrapose (Bhujangasana) 

Ten slotte de Cobrapose. Ook de perfecte houding om je buikspieren te versterken. Deze houding is ideaal voor zowel een strakke buik als een soepele rug, waardoor je taille slanker oogt en aanvoelt.

Hoe?

Ga op je buik liggen met je handen onder je schouders en je ellebogen dicht tegen je lichaam. Druk je bovenlichaam omhoog door je armen te strekken, terwijl je heupen en benen op de grond blijven. Houd je schouders ontspannen en je blik naar voren.

Yogaoefeningen Voor Een Slankere Taille 1

Santé’s favoriet

Deze veelzijdige yoga bal van Rockerz Fitness is er niet alleen voor yoga, want het is ook een fitness bal, gym bal en een pilates bal. De bal wordt namelijk ook veel gebruikt voor fitness- en pilates oefeningen, zowel thuis als in de sportschool. Doordat de bal op veel manieren inzetbaar is, kan je er je buik, benen, billen, armen en rug uitstekend mee trainen. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: De beste yoga oefeningen voor een strakke buik

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker