Yoga Oefeningen Strakke Buik

De beste yoga oefeningen voor een strakke buik

Streef je naar een strakke buik? Ontdek de kracht van yoga met deze vijf effectieve oefeningen. Versterk niet alleen je buikspieren, maar verbeter ook je flexibiliteit. Lees verder.

Yogaoefeningen voor een strakke buik

Met deze yoga oefeningen krijg jij sterke buikspieren. En ze zijn nog leuk om te doen ook.

1. Plankhouding (Phalakasana)

De plankhouding is een geweldige oefening om je buikspieren, rugspieren en schouders te versterken. Ga op je handen en knieën staan, strek je benen uit en plaats je handen recht onder je schouders. Houd je lichaam in een rechte lijn van je hoofd tot je hielen. Deze oefening versterkt niet alleen je buikspieren, maar helpt ook bij het verbeteren van je houding.

planken yogaoefeningen voor een strakke buik

2. Bootpose (Navasana)

De bootpose is een uitstekende oefening om je buikspieren te versterken en je balans te verbeteren. Ga zitten met je knieën gebogen en til je voeten van de grond. Strek je armen naar voren, parallel aan de grond. Probeer je rug recht te houden terwijl je je benen gestrekt omhoog brengt. Deze houding zal je buikspieren flink laten werken.

Yoga Plenary Navasana Pose

Lees ook: 5 beste yogaoefeningen voor de perfecte nachtrust

3. Zijwaartse plank (Vasisthasana)

De zijwaartse plank richt zich op je schuine buikspieren. Begin in de plankhouding en draai dan op je zij. Steun op één arm en til je heupen omhoog, zodat je lichaam een rechte lijn vormt. Wissel van kant om beide zijden te trainen. Deze oefening versterkt niet alleen je buikspieren, maar ook je rug en armen.

Yogaoefeningen Strakke Buik

4. Neerwaartse hond (Adho Mukha Svanasana)

De neerwaartse hond is een klassieke yogahouding die je hele lichaam strekt, inclusief je buikspieren. Begin in de plankhouding en duw je heupen omhoog en naar achteren, zodat je lichaam een omgekeerde V-vorm vormt. Strek je armen en benen zo ver mogelijk. Deze pose helpt om je buikspieren te versterken en tegelijkertijd je rug te strekken.

Yogaoefeningen Strakke Buik neerwaartse hond

Lees ook: Hoe Yoga Nidra je energie geeft alsof je uren hebt geslapen

5. Knielende kat-koe (Bitilasana en Marjaryasana)

De knielende kat-koe is een eenvoudige maar effectieve oefening om je buikspieren te activeren en je wervelkolom te mobiliseren. Begin op handen en knieën, adem in en laat je rug hol worden (Marjaryasana). Adem uit en laat je rug bol worden (Bitilasana). Herhaal deze beweging en focus op het samentrekken van je buikspieren.

knielende kat koe

Voeg deze vijf yogaoefeningen toe aan je dagelijkse routine en je zult al snel de voordelen ervaren. Vergeet niet om te ademen en de oefeningen geleidelijk op te bouwen. Met consistentie en toewijding kun je een strakke buik bereiken en tegelijkertijd genieten van de ontspanning en de sereniteit die yoga biedt.

Santé’s favoriet

In Het Nieuwe Yogaboek ontrafelt Johan Noorloos de kern van prominente yogastijlen, introducerend: Anicha yoga. Dit staat voor bewustwording, verbinding en vrijheid. Het geïllustreerde boek belicht yogageschiedenis, anatomie en praktische tips, een verrijking voor zowel beginners als ervaren yogi’s. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: De 5 beste yogahoudingen om af te vallen en vet te verliezen

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker