work-out

Work-out fabels deel 2

Vorige week heb je het eerste deel van de work-out fabels kunnen lezen. Trapte jij in de vorige fabels of was je er al mee bekend? Lees dan snel of je van deze fabels op de hoogte bent.

Hoe meer je zweet, hoe harder je sport

Zweten is een signaal dat je lichaam afgeeft om te laten zien dat het de temperatuur aan het regelen is. Het is een momentopname waarbij fitheid, vochtbalans en lichaamstemperatuur een rol spelen. Ben je heel fit? Dan zal je lichaamstemperatuur niet snel stijgen, omdat je voldoende conditie hebt opgebouwd om een oefening aan te kunnen. Hierdoor zweet je minder dan iemand die hard zijn best doet. Zodra je lichaamstemperatuur stijgt, schakelt je lichaam in de koelstand doormiddel van zweet. Dat is dus niet meer dan een afvalstof van je eigen koelelementen.

Lees ook: ‘5 manieren om deze week vaker te gaan sporten’

Door crunches te doen, krijg je een sixpack

Het is onmogelijk om plaatselijk vet te verbranden. Door een work-out verlies je vet over je hele lichaam. Een crunch is een oefening die niet veel energie kost en dus verbrand je er geen grammetje vet mee. Om vet te verbranden over je hele lichaam en dus ook je buik, kan je beter een full body work-out doen. Heb je genoeg vet verbrand? Dan zullen de buikspieren zich laten zien. Met crunches kan je je buikspieren wel sterker maken, maar dat betekent niet dat ze meteen zichtbaar worden. Bij vrouwen verschijnt het wasbordje gemiddeld pas bij een vetpercentage van 12% en dat is heel laag!

Voor yoga moet je lening zijn

Om yoga te beoefenen mag je zo stijf zijn als een plank. Het is niet belangrijk of je met je tenen je neus kunt aanraken. Het is wel een feit dat je door yoga leniger wordt. Hoe lenig? Dat ligt aan de lengte van je spieren.

Hoe minder calorieën je eet, hoe slanker je wordt

Door weinig te eten word je sneller dikker en val je minder snel af. Uit onderzoek van de universiteit van Amsterdam en King’s College Londen blijkt dat mensen slanker zijn als ze meer eten, gezond eten en met regelmatig eten. Onregelmatig eten, diëten, overslaan van maaltijden verstoort de 24-uurscyclus van je lichaam en daarmee ook de processen die trek, spijsvertering en de opname van vet, cholesterol en suiker regelen.

Benieuwd naar meer fabels? Lees dan het artikel van vorige week.

Bron: Santé maart 2017 Tekst: Loes van de Mosselaar

Gerelateerde artikelen