Ochtend Run 2100x1440

’s Ochtends sporten: tips voor als je een poging wilt wagen

Zou je je dag best willen beginnen door te sporten? Met onze tips lukt het je dit keer misschien wel.

1. Leg je spullen klaar

Leg voordat je ’s avonds gaat slapen je sportspullen klaar, zodat je ’s ochtends niet op zoek hoeft naar je sportbeha.

Lees ook:Kan je beter ’s ochtends of ’s avonds sporten?

2. Zorg dat je je bed uitkomt

Dit is een belangrijke eerste stap. Weet wat er nodig is om jezelf uit bed te slepen. Zet meerdere alarmen, stel jezelf een lekker ontbijt in het vooruitzicht, of spring gewoon zonder na te denken uit bed.

3. Maak een afspraak

Spreek af om met een vrienden hard te lopen of schrijf je in voor een (online)sportles. Zodra iemand je verwacht, wordt het íets makkelijk om te gaan.

4. Zorg dat het sporten op je route ligt

Hardlopen is ideaal, daar kun je mee beginnen zodra je de voordeur achter je dichttrekt. Ga je (vanaf 1 juli) naar de sportschool of volg je ergens een les? Zorg dat het vlakbij je huis is, of op de route naar je werk. Zo past het beter in je ochtendschema en is de stap om te gaan kleiner.

5. Ga op tijd naar bed

Ben je echt een avondmens en klap je soms pas om half 2 je laptop dicht? Geen wonder dat je er moeite mee hebt om ’s ochtends je bed uit te komen. Een beetje op tijd naar bed gaan, maakt ’s ochtends sporten absoluut makkelijker.

6. Denk aan je vrije avond

Door ’s ochtends te sporten, zorg je ervoor dat je ’s avonds vrij hebt. Maak tijd voor vriendinnen die je al een tijd niet gezien hebt of plan juist een rustige avond voor jezelf.

Gerelateerde artikelen