etiquette sportschool

Ook op de sportschool zijn er etiquettes!

Te lang op een apparaat zitten terwijl de mobiel wordt gecheckt, geen handdoek gebruiken…Kun je je daar ook verschrikkelijk aan storen als je in de sportschool bent? Ook in de sportschool zijn er etiquettes waaraan je je moet houden.

De sportschool is een gezamenlijke ruimte waar het wel zo netjes is om rekening met elkaar te houden. Maar soms is dat weleens lastig. Toch is het fijn als je je aan de volgende regels kunt houden:

1. Je zweet eraf vegen

Niets zo vies als in andermans zweet zitten. Dus heb je een stevige work-out gedaan waarbij je lekker hebt gezweet, dan is het wel zo netjes om het apparaat even schoon te vegen met je handdoek. Jij vindt het toch ook niet fijn om jouw training te moeten doen waar de handvaten nog nat zijn van het zweet van een ander?

Lees ook:De 5 grootste ergernissen tijdens een yogales

2. Leg gebruikte spullen terug

Heb je gewichten gebruikt? Leg ze weer netjes terug op hun plek. Als iedereen alles maar laat liggen, wordt het zo’n rommeltje en is het ook zo lastig voor een volgende om de juiste zwaarte gewichten te vinden.

3. Houd apparaten niet onnodig bezet

Soms is het zo druk in een sportschool dat je even moet wachten totdat je op een volgend apparaat kan. Dat is niet erg, maar het wordt wel vervelend als een apparaat onnodig bezet wordt gehouden, omdat diegene die erop zit alleen maar bezig is om zijn berichtjes op z’n mobiel te checken…

4. Zet je muziek niet te hard

Het is tegenwoordig de normaalste zaak dat iedereen met oortjes rondloopt om zijn eigen muziek te beluisteren tijdens het sporten, maar zet je muziek niet te hard. Het is niet alleen slecht voor je oren, maar ook enorm storend voor je omgeving.

5. Laat dat telefoneren even zitten

Zit je in een flow terwijl je naar je eigen muziek luistert? Dan is het heel irritant als er iemand vlakbij ineens uitgebreid gaat telefoneren. Je kunt het hele gesprek horen en je raakt eigenlijk behoorlijk afgeleid waardoor je helemaal uit je concentratie raakt. Hoe irritant is dat! Dus als je een telefoontje verwacht; ga dan even naar buiten…

6. Lach anderen niet uit

Niet iedereen heeft een figuur waarbij af te zien, is dat er regelmatig wordt gesport. Dus ga niet uitgebreid naar iemand staren of iemand uitlachen. Grote kans dat iemand die niet vaak naar de sportschool gaat, zich al wat ongemakkelijk voelt. Dus laat diegene met rust.

7. Houd de kleedkamer netjes

Houd het ook in de kleedkamer en in de douche netjes. Dus laat handdoeken niet slingeren, maar gooi ze in de wasmand. Gooi lege shampooflessen en verpakkingen van zeep weg in de prullenbak in plaats van in de douche te laten liggen.

8. Een beetje fris ruiken

Heb je een vorige keer heel erg gezweet tijdens het sporten, gebruik deze kleding dan niet ongewassen voor een volgende work-out. Er is nogal een verschil in geur als het om nieuw en oud zweet gaat. Oud zweet kan behoorlijk stinken en dat is niet fijn voor andere sportschoolbezoekers.

9. Maak er geen al te luide social happening van

Het is natuurlijk heel gezellig om samen met een vriendin of meerdere vriendinnen te sporten, maar als er heel veel gekletst wordt en heel hard wordt gelachen dan kan dat anderen heel erg afleiden. Dus let op je stemvolume of bewaar de uitgebreide gesprekken voor na de work-out terwijl je een smakelijke proteïneshake neemt.

Gerelateerde artikelen