yogales ergenissen

De 5 grootste ergernissen tijdens een yogales

Je verheugt je enorm op je yogales. Even tot rust komen na een drukke dag. Maar als je eenmaal bij je yogaschool bent aangekomen, gebeurt er iets wat alles verpest. Dit zijn de grootste ergernissen tijdens een yogales.

1. Iemand anders ligt op ‘jouw’ plek

Je komt de yogazaal binnen en iemand anders ligt op ‘jouw’ plek. Hoe vervelend is dat! Op de een of andere manier zie je vaak dat iedereen een vaste plek heeft in de zaal. En dat heb jij waarschijnlijk ook. Maar als er iemand een proefles doet of een les komt inhalen die normaal gesproken op een andere dag les heeft, dan weet diegene niet zo goed wie waar zit en kiest gewoon een matje uit. En laat dat nu net jouw mat zijn!

Lees ook:6 manieren om meer uit je groepsles te halen

2. Dat je buurman zo hard in- en uitademt

En dan moet je dus even een andere plek kiezen. De enige plek die over is, is naast die ene die zo overdreven hard in- en uitademt. Of van die stille boertjes laat. Of niet zo fris ruikt…

3. Dat je buurvrouw zo onrustig is

Ook heb je van die types die heel onrustig kunnen zijn, terwijl jij je zo had verheugd op een rustmoment. Die de hele tijd van kussen verwisselt, die toch weer een extra mat pakt omdat dat beter voelt. Of die gewoon haar eigen oefeningen doet in plaats van die van de yoga-instructrice. Nou ja!

4. Dat de klas te vol is

Zo na de zomervakantie, het nieuwe jaar en begin mei lijkt het wel alsof iedereen meer aan beweging wilt doen. In die periodes zijn de lessen soms net even te vol. Dus als je op je mat ligt en je rekt je handen uit boven je hoofd, zit je met je vingers in andermans tenen. Dat idee. Heel vervelend!

5. Dat er een vervanger is met een vervelende stem of verkeerde energie

Je gaat juist zo graag naar yoga, omdat je zo’n prettige yogadocent hebt. Maar ja, het kan gebeuren dat ze ziek is of dat ze niet kan en dan krijg je een vervanger. Iemand die te veel praat, die een vervelende stem heeft of die veel te energiek is… Het wordt dan een andere yogales dan waarop jij je zo had verheugd…

Wat is jouw grootste ergernis?

Gerelateerde artikelen