Placeholder

6 manieren om meer uit je groepsles te halen

Een personal trainer is lang niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig kun je ook een groepsles optimaal benutten met deze tips.

 

1. Pak niet automatisch de lichtste gewichtjes

Prima om met de lichtste gewichtjes te beginnen als je niets gewend bent, maar daag jezelf na een tijdje uit met zwaardere gewichtjes. Je kunt verschillende gewichten gebruiken voor verschillende oefeningen.

2. Werk aan je techniek

Snelheid is niet altijd beter. Minder herhalingen maken met een betere techniek kan de oefening effectiever maken en het verkleint de kans op blessures.

Lees ook:10 dingen die iedereen die groepslessen doet, herkent

3. Vraag om advies

Tijdens een groepsles krijg je niet altijd evenveel persoonlijke aandacht. Weet je niet zeker of je een oefening goed doet, vraag om advies. Soms heeft de trainer voor of na de les tijd vrij, waardoor je misschien iets uitgebreider advies kunt vragen.

4. Voer alle herhalingen uit

Haak je af wanneer de instructeur de laatste squats begint af te tellen? Niet doen. Dwing jezelf de laatste herhalingen te maken, juist de herhalingen die moeilijk gaan, zijn degene die voor verandering in je lichaam zorgen. Go for it!

5. Volg een keer een andere les

Het is goed om je trainingsprogramma regelmatig om te gooien. In groepslessen zal je instructeur daar in een bepaalde mate voor zorgen, maar door af en toe een andere les te volgen, verras je je lichaam nog meer en pak je andere spiergroepen aan.

6. Kies voor kleinschaligere sportinitiatieven

Je kunt ook groepslessen volgen bij kleinere sportinitiatieven, waar maximaal plaats is voor bijvoorbeeld 8 personen. Of bezoek een groepsles op een minder populair tijdstip. Als er minder mensen aanwezig zijn, zal meer aandacht voor jou zijn.

Gerelateerde artikelen