Shutterstock 555427024

3 tips om frisser op te staan ’s ochtends

Daar waar de een vrolijk uit bed springt bij het horen van de wekker, drukt de ander nog een keer of zes op de snooze-knop. Wil je zelf wat frisser en sneller opstaan ’s ochtends? Lees dan deze tips even.

We kennen allemaal de behoefte wel om je nog eens om te willen draaien. Toch is al láng aangetoond dat je van snoozen helemaal niet gezonder wordt of je meer uitgeslapen voelt. Integendeel vaak zelfs. Maar hoe zorg je dan wél dat je op die vroege ochtend wat meer zin hebt om je mooiste glimlach op te zetten en de dag tegemoet te shinen?

Lees ook: ‘Dit zijn de beste en slechtste slaapposities voor je huid

Glas water

Hele volksstammen zweren bij deze tip. Zet een glas water bij je bed. En drink dit zodra je wekker gaat ’s ochtends. Stiekem kan je vermoeide, lodderige gevoel namelijk weleens te maken hebben met een tekort aan vocht. Als je jouw lijf en brein meteen die broodnodige nattigheid geeft, is de kans absoluut aanwezig dat je je in de ochtend energieker gaat voelen. Probeer het eens, het is in elk geval lekker goedkoop.

Koude douche

Natuurlijk is je drang om lekker warm te douchen nogal ingebakken, maar je hebt vast ook al eens gelezen dat kouder douchen tal van voordelen heeft. En dat hoeft echt niet ijsblokjes-koud. Met kouder water worden je bloedvaten getriggerd zich steeds uit te zetten en te vernauwen en dit proces versnelt je bloedsomloop en verhoogt je hartslag (tijdelijk en veilig!). Je organen worden hierdoor stuk voor stuk lekker wakker en jij voelt de nieuwe energie door je lijf stromen. Lekker!

Favo muziekje

Heb je ook zo’n hekel aan dat allesoverheersende, niet-aflatende, paniek zaaiende geluid van je wekker? Gek genoeg kiezen de meesten van ons voor de standaard WAKKER WORDEN-geluiden op de wekker of smartphone. Maar waarom niet kiezen voor een heerlijk liedje? Happy van Pharrell Williams bijvoorbeeld. Of Waanzinnig Gedroomd van Kinderen voor Kinderen. Want wakker worden moet tóch, dus dan maar beter vrolijk.

Favoriet van de redactie

Best geteste tandenborstel 2022

Oral-B iO 9N – Black – Elektrische Tandenborstel
BESTEL HIER

Gerelateerde artikelen