tips-slaapposities-huid

Dít zijn ze: de beste en slechtste slaapposities voor je huid

We weten allemaal dat het voor je huid belangrijk is dat je genoeg slaap krijgt. Maar wist je dat je slaappositie ook effect heeft op je huid? De ene houding zorgt er namelijk sneller dan de ander voor dat je huid veroudert…

Op je zij

Alhoewel slapen op je zij het beste is voor als je last hebt van verkoudheid of andere holteklachten, is het niet bepaald de beste houding voor je huid. Je kan er namelijk rimpels van krijgen in je decolleté en natuurlijk op de kant van je gezicht waar je op ligt. Wanneer je je huid tegen je kussen aan beweegt, komt er spanning op je huid te staan, waardoor deze sneller verouderd. Nu zal dat misschien niet gebeuren na een nachtje, maar jarenlang op je zij slapen kan natuurlijk wel een flink effect hebben. Draai je vaak naar je zij in je slaap? Neem dan een zijden of satijnen kussensloop om schuren te voorkomen.

Lees ook: ‘Kun je wallen voorkomen door op tijd te gaan slapen?

Op je buik

Je raadt het waarschijnlijk al: dit is de slechtste slaappositie voor je huid… Als je op je buik ligt, duw je je huid wel uren achter elkaar in je kussen. Hierdoor kan je gezicht zwellingen gaan vertonen en krijg je sneller fronslijnen rond je ogen en lippen. Op de lange termijn kan dat leiden tot permanente fijne lijntjes, vooral op je voorhoofd, en gezichtsrimpels. Ook zorgt de druk van je gezicht in je kussen voor gezwollen ogen omdat je hoofd en je hart op dezelfde hoogte liggen, waardoor er meer bloed naar je gezicht zal stromen. Vergeet ook niet dat kussenslopen veel bacteriën en bacillen bevatten, wat ook geen positief effect op je huid heeft als het om oneffenheden en puistjes gaat… Deze houding kan je dus beter vermijden!

Op je rug

Yes, dit is de beste slaappositie als je je huid wil sparen. Niet alleen voorkomt het dat je rimpels krijgt omdat er minder frictie ontstaat zolang je huid je kussens niet raakt, ook komt er minder spanning op je huid te staan. Voor een betere huid werkt het zelfs het beste als je een extra kussen onder je hoofd legt om te voorkomen dat er vocht ophoopt tijdens je slaap. Hierdoor krijg je ook minder snel last van dikke ogen. Ben je niet zo’n rugslaper? Investeer dan in een bodykussen om te voorkomen dat je op je zij of buik rolt in je slaap.

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen