sonos muziek luisteren

Muziek en goed geluid hebben een positief effect op hoe we ons voelen

Het luisteren naar muziek en goed geluid heeft een positief effect op onze gezondheid, creativiteit, productiviteit, seks en emoties.

 

Van het luisteren naar goed geluid – in de vorm van muziek, podcasts en andere audiocontent – gaan we ons beter voelen, meer bewegen, wordt ons seksleven beter, krijgen we nieuwe ideeën, worden we gelukkiger en productiever. Dit blijkt uit onderzoek van Sonos.

De kracht van goed geluid

“Het doel van het online-experiment was om meer te weten te komen over de impact van geluidskwaliteit op positieve emoties, en dat is gelukt”, zegt prof.dr. Daniel Müllensiefen, muziekpsycholoog aan Goldsmiths College, University of London. Dat blijkt uit het Sonos Sound Experiment waarin Sonos dieper inging op geluidskwaliteit en de positieve effecten hiervan als aanvulling op het wereldwijde kwantitatieve onderzoek.“Op basis van de resultaten van het experiment zien we een significante correlatie tussen positieve emoties, een rijkere muziekbeleving en gelukkig zijn in het algemeen.”

Lees ook: Loveli ‘wat je op je huid smeert komt in je lichaam’

Van luisteren komen we dichter bij onze gezondheidsdoelen.

Driekwart van de deelnemers aan het onderzoek zegt dat muziek een grotere impact heeft gehad op hun sportprestaties dan het nemen van voedingssupplementen.  81% van de mensen geeft aan dat muziek hen helpt om fitnessdoelen te behalen. En voor meer dan de helft van de Nederlanders geldt dat muziek hen motiveert om met een workout te beginnen.

Van luisteren wordt ons humeur beter en onze stress minder

Uit het onderzoek blijkt ook dat luisteren een grote invloed kan hebben op onze emoties. Het kan je bijvoorbeeld aan het lachen maken of aan het huilen. 68% van de deelnemers gaf aan dat muziek hun humeur kan verbeteren en voor zelfs 81% zorgt het luisteren naar hun favoriete muziek voor minder stress.

Lees ook: Met deze 5 tips ga je energiek het voorjaar in

Beeld: Unsplash