loveli cosmetica linda bot healthy lifestyle day santé

Loveli: ‘Wat je op je huid smeert, komt in je lichaam’

Linda Bot ontwikkelt zelf 100% natuurlijke varianten van haar favoriete beautyproducten. Met haar cosmeticamerk Loveli wil ze anderen bewust maken: “Mensen moeten weten wat ze op hun lijf smeren.”

“Wat ik maak, is 100% natuurlijk en daar zal ik nooit concessies aan doen, maar het moet er ook leuk uitzien en lekker ruiken. Zelf smeerde ik op m’n achttiende al Lancôme. Als ‘luxemeisje’ wilde ik niet meer terug naar vaag ruikende zalfjes in bruine potjes met een lavendeltakje op het etiket. Loveli- producten zien er lief en blij uit en ruiken heerlijk, zonder dat er troep in zit. Wat ik maak, moet zo mooi en fijn zijn dat het je nieuwe favoriete product wordt.”

Wat doen die slechte ingrediënten eigenlijk met je huid zelf?

“Dat schuimen komt doordat er SLS of SLES in zit, sulfaten die ook als reinigings- middel in autogarages worden gebruikt. SLS is een goedkope wasstof die goed reinigt, maar ook de huideigen oliën van je huid stript. Een agressief middel dus, dat goede bacteriën doodt en een droge huid veroorzaakt. Mijn huid voelde altijd heel trekkerig nadat ik gezichtsreiniger had gebruikt. Maar toen ik daarmee stopte, bleek dat ik helemaal geen droge huid van mezelf had. Het lag aan de troep in de reiniger. In de meeste gewone doucheproducten zit ook SLS, daarom heb je na het douchen bodylotion nodig.”

Loveli op Healthy Lifestyle Day by Santé

Zaterdag 18 mei staat Linda Bot met Loveli op het HLD event van Santé. Kom jij ook? Bekijk nu het hele programma. Kaartjes zijn al vanaf €7,50 verkrijgbaar.

santé healthy lifestyle day

 


WIE IS LINDA?

Linda Bot (44) werkte als marketeer bij KPN toen haar moeder borstkanker kreeg. Toen ze in het ziekenhuis hoorde dat het beter was om geen deodorant met aluminium te gebruiken, zocht ze vergeefs naar een goed werkend alternatief zonder schadelijke ingrediënten. Ze besloot zelf een natuurlijke deodorant te ontwikkelen. Dat was de start van haar ondernemerschap. Onder de naam Loveli ontwikkelt en produceert Linda nu beauty- producten op basis van 100% natuurlijke ingrediënten. Linda woont en werkt in Haarlem. Loveli.care