Wanneer Weet Je Dat Je Relatie Echt Voorbij Is

3 tekenen dat je relatie echt voorbij is

Je maakt ruzie, er zijn frustraties, er is onbegrip… Een relatie is hard werken, maar er is een aantal dingen waardoor je weet dat je relatie echt voorbij is.

Je kunt in een relatie blijven hangen, maar dat kan echt funest zijn voor je. Als je een van onderstaande dingen meemaakt. Dan is het beter om je relatie te beëindigen. Want niemand wordt er gelukkig van en in sommige situaties is het niet eens goed voor je eigen veiligheid!

Hoe weet je dat het tijd is om te stoppen met een liefdesrelatie en dat je niet alleen maar door een moeilijke tijd gaat met je geliefde? Santé vroeg het aan een relatie-expert en kreeg een lijst van 3 belangrijke tekenen om op te letten.

Lees ook:Dit vergroot de kans dat je gaat scheiden

Wanneer kun je er beter een punt achter de relatie zetten?

Psychotherapeut en auteur Tina B. Tessina vertelt op Sheknows.com wanneer je weet wanneer je relatie echt voorbij is.

Lees ook: dit is het geheim van een goede relatie

scheiden uit elkaar santé

1. Een van jullie gaat steeds weer over de grens van de ander

“Gaat je partner telkens weer vreemd, of als hij verslaafd is aan alcohol, drugs, gokken, porno of al jullie geld er constant doorheen jaagt en er komt geen eind aan, dan is het tijd om uit elkaar te gaan. Als het je partner niet lukt om dit gedrag te stoppen dan is het een verslaving. Als je partner hier niet voor wordt behandeld of de behandeling zet geen zoden aan de dijk dan is een punt zetten achter jullie relatie de enige optie.”

2. Er is sprake van geweld of misbruik in jullie relatie

“Als jij en/of je kinderen het slachtoffer zijn van geweld en/of geestelijk of seksueel misbruik, dan is belangrijk om jezelf en je kinderen in veiligheid te brengen. Doe aangifte, zorg voor een straatverbod en maak een einde aan de relatie.”

3. Je hebt relatietherapie geprobeerd maar het werkt niet

“Als jij en je partner in relatietherapie zijn geweest, het samen nog een keer hebben geprobeerd, maar het niet heeft geholpen om jullie te laten stoppen met de ruzies of beter met elkaar te laten communiceren, dan hebben jullie of een van de twee niet genoeg motivatie om bij elkaar te blijven.” En misschien is het dan ook echt tijd om elkaar los te laten en afscheid te nemen.”

tekenen toxic relatie giftige relatie liefde gtoxische relatie

Lees ook: Dit zijn 11 tekenen dat je in een toxic relatie zit

Tip van de redactie

Ervaar je onrust in je relatie? Kies je de verkeerde partners? Durf jij je niet te binden of durft jouw partner dat niet? Heb je langdurig grote pijn als de relatie uitgaat, ook al neem je zelf het initiatief? Ben je bang alleen te blijven? Vermoed je dat je relatieverslaafd bent? Stop liefdesverdriet gaat over liefde en liefdesverdriet: waarom het in de liefde niet altijd lukt, wat je eigen aandeel daarin is en wat je er zelf aan kunt doen. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST SANTENL

BEELD GETTYIMAGES

Ammy van Bedaf