4 Tips Om Je Relaties Te Verbeteren

4 tips om je relaties te verbeteren

Relaties kunnen vanzelfsprekend voelen, maar toch is het goed om ze te blijven verbeteren. Zo doe je dat!

Soms is het goed om weer even stil te staan bij je relaties. Besteed je er wel genoeg tijd aan? En hoe verbeter je de banden met je vrienden, familie of andere relaties?

1. Bel met elkaar

Pak de telefoon op als iemand belt, ook als je eigenlijk geen tijd hebt. Het is soms beter om even kort met elkaar te kletsen, en op een ander moment wat langer, dan dat je alleen maar blijft whatsappen. Ben je met elkaar? Leg dan je telefoon weg en focus echt op het contact met de ander. Is het lastig om je telefoon links laten liggen? Maak dan duidelijke regels met elkaar.

Lees ook: 3 redenen waarom je met iemand een klik hebt

Intuïtief Eten Dieet hoe begin je met intuïtief eten

2. Geef regelmatig een compliment

Het is misschien soms lastig om te geven, omdat je niet weet hoe de ontvanger het opvat. Maar complimenten zijn in een relatie meer dan welkom. Dat vertelt een sociaal psycholoog in een artikel van The New York Times. Als je een vreemde een complimentje geeft, houd het dan kort en simpel. Bijvoorbeeld door te zeggen ‘wat zie je er leuk uit’ of ‘wat draag je een mooie jas’. Complimenten aan relaties, mogen wat specifieker. Bijvoorbeeld hoe die persoon je laat voelen of wat er zo fijn is aan jullie band.

Lees ook: Zo fris je je vriendschappen op

3. Als iemand overstuur is, stel dan deze vraag.

Klinkt misschien een beetje gek en onwennig, de eerste keer, maar als iemand waar je van houdt zich vervelend voelt kun je het volgende vragen. ‘Wil je geholpen, gehoord of geknuffeld worden?’ Dat werkt vaak beter dan ‘hoe gaat het’. Elke situatie heeft weer een andere reactie nodig. Zo wil iemand soms alleen een knuffel, soms een luisterend oor en soms advies op een situatie.

Lees ook: waarom je niet te lang in een relatie moet blijven hangen

4. Respecteer dat sommige mensen soms veranderen

Soms ken je mensen, zoals je familieleden, al ontzettend lang. Het kan wel eens zo zijn dat ze in de loop van de jaren veranderen. Ook al moet je daar aan wennen, het is goed om dit te respecteren en accepteren. Dat kan je helpen om de band te versterken en te behouden.

Lees ook: 7 dingen die je herkent als je vrienden bent

Tip van de redactie:

Hechte vriendschappen beïnvloeden wie we zijn, de keuzes die we maken en hoe we ons voelen. Toch krijgen deze relaties te weinig aandacht en wordt er nauwelijks gesproken over hoe we ze gezond houden. In Ware vriendschap word je uitgenodigd je liefste vriendschappen te vieren juist omdát ze complex zijn, en waar nodig ervoor te vechten – zoals je dat ook voor de liefde zou doen. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST RACHEL VIETH
BRON: THE NEW YORK TIMES, FLOW MAGAZINE

Aminatou Sow