kerstversiering

Tips om je kerstversiering netjes op te ruimen

Kerstversiering is maar al te gezellig in huis. Toch moet de versiering op een gegeven moment weer naar de zolder. Met deze tips berg jij je kerstspullen dit jaar voorzichtig en overzichtelijk op.

1. Berg alle ballen netjes op

Er zijn speciale dozen voor kerstballen, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan. Kleine kerstballen kun je bijvoorbeeld opbergen in eierdozen. Je kunt ook plastic bekertjes in een doos plakken en daar de kerstballen in bewaren.

Lees ook: ‘Waarom een opgeruimde portemonnee zo fijn is’

2. Zorg dat de lichtjes niet in de knoop raken

Wikkel het lichtsnoer om een stuk karton, om een pringlesbus of om een kledinghanger. Label het begin van het snoer, zodat je dat makkelijk kunt terugvinden. Schrijf als dat nodig is op wat de lengte van het lichtsnoer is en waar je hem ophangt.

3. Doe de kerstboom de deur uit

Een kerstboom met kluit kun je terugplanten. Als je de kerstboom goed verzorgt, redt hij het tot volgend jaar en kun je hem dan opnieuw in huis halen. Heb je een boom zonder kluit? Controleer wanneer jouw gemeente kerstbomen komt ophalen. Een kunstkerstboom berg je op tot volgend jaar.

4. Stop zakjes silicagel tussen de kerstversiering

Zo blijft de versiering schoon en droog tot volgend jaar. Bekijk een lijst met meer dingen waar je de zakjes silicagel voor kunt gebruiken.

Tekst Santé, beeld GettyImages

Tip van de redactie

Princess smartkachel van glas

Princess Kachel Ad
Shop