Kerstdiner Bestellen En Nog 3 Tips Om Een Mislukt Kerstdiner Te Redden 11zon

4 tips voor een makkelijk kerst diner

Zijn al je vegan hapjes aangebrand? Is je soufflé ingezakt? Of weigert een van je gasten nog iets te eten dat op een gebraden konijn lijkt? Hier zijn 4 gouden tips voor een makkelijk kerst diner. En ja, je mag ook een kerstdiner bestellen.

Kerstdiner 2023 staat voor de deur en als het angstzweet je nu al uitbreekt: hier vier gouden tips voor een makkelijk kerstdiner. Waaronder natuurlijk de makkelijkste, en onze favoriet: kerstdiner bestellen.

1. Eet een simpel voorgerecht en een salade


Sloof je niet uit met amuses en tien soorten tapas. Hou het simpel in 2023. Bak een stokbrood af en maak zelf kruidenboter. Met (zoete) aardappel, kaas, crème fraiche en kruiden maak je heel makkelijk een gratin. Ook met bladerdeeg kun je van alles doen, van een groentepakketje tot vega worstenbroodjes. Die verdwaalde pizza in de vriezer kun je in puntjes of vierkantjes snijden. Kijk of er nog ingevroren kliekjes in de vriezer liggen waar je iets mee kunt. Als toetje kun je een crumble maken. Het kruimeldeeg maak je met boter, bloem en suiker.

Lees ook: weg met de stress in 2024

Leg wat gesneden fruit in een ovenschaal, deeg eroverheen en crunchy laten worden in de oven. Maar je kan ook voor een simpel voorgerecht kiezen als caprese (mozzarella met basilicum, zout, olijfolie en tomaat) en een salade. Maak het jezelf makkelijk met wat je al in huis hebt. En tot slot: wat is er mis met gourmetten? Is dat niet de ultieme truc om elk kerstdiner te laten slagen?

Salade kerstdiner redden
Salade met kerst

2. Ga naar een restaurant voor een makkelijk kerst diner


Misschien vind je dat het eten niet allemaal goed gelukt is, maar misschien ben je te kritisch. Het gaat om de gezelligheid. Je gezelschap kan die aangebrande vegan worstjes vast wel waarderen. Is één onderdeel compleet mislukt? Waarschijnlijk heb je nog steeds genoeg eten, dus raak niet in paniek. En kijk op een restaurant app of er ergens nog een restaurant open is. Desnoods een friettent in de buurt. Grappig, toch om daar met z’n allen in je mooiste feestkleren aan te komen? Wees niet te perfectionistisch, dat is wel de belangrijkste boodschap om je feestdagen te laten slagen.

Lees ook: winterrecept salade van linzen en pompoen

3. Makkelijk kerst diner bestellen


Wellicht is de pizzeria in de buurt open en kun je daar iets bestellen. In verschillende steden zijn er ook op eerste kerstdag supermarkten open. In geval van nood geef je iemand de opdracht om daar langs te rijden. Een kerstdiner online bestellen is ook handig als je iets vegetarisch of veganistisch moet maken en het moeilijk vindt om dat in een kerst diner te verwerken. En natuurlijk krijg je het lekkerste diner als je het op tijd bestelt.

Lees ook: vegan kerstdiner van Miljuschka Witzenhausen

Wat Is Beter Een Echte Of Een Neppe Kerstboom kerstdiner
Hou het gezellig met kerst

4. Christmas Dinner

Lees ook: de vele voordelen van plantaardig eten


Het ‘christmas dinner‘ wordt in Hollywood films enorm opgehemeld. Kijk jij elke avond kerstfilms op tv? Bedenk dan dat je heel veel beelden te zien krijgt van gelukkige gezinnen die aan mooi gedekte tafels het lekkerste teen eten. Uiteindelijk draait kerst om gezelligheid en samenzijn met geliefden. Loopt iets niet zoals gepland? Laat het je humeur niet verpesten, ga niet zitten mokken, maar geniet. Juist het kerstdiner waarop jullie aan de knakworstjes zaten, zul je nooit meer vergeten. Je zult het zien: het zal de herinnering zijn die over een paar jaar het vaakst wordt opgehaald.

Lees ook: dit seksstandje past het beste bij jouw sterrebeeld

Favoriet van de redactie

Ontdek de elegantie van goud met deze 15 luxe kerstservetten, een prachtige toevoeging aan je kerstdiner. Ze vormen de perfecte decoratie voor een onvergetelijk kerstfeest. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES