Placeholder

Zo kun je een kater voorkomen

Gaat het er bij jou vanavond wild aan toe, maar zie je wel op tegen de kater die je de volgende dag te wachten staat. Voorkomen is beter dan genezen. Lees je in, in deze tips en voorkom je kater op de eerste dag van het jaar!

Oliebollen

Alle voedingsmiddelen, maar voornamelijk vet voedsel, vertragen de opname van alcohol in het lichaam. Met oudjaarsavond staan er meestal oliebollen en appelflappen op tafel waar je een hoop van kunt eten om de inname van vet voedsel te verhogen. Wil je de jaarwisseling graag wat gezonder doorbrengen? Eet dan voordat je weggaat een avocado of serveer een verse guacamole voor je gasten.

Lees ook: ‘De voordelen van minder alcohol drinken’

Vezelrijk voedsel

Het eten van vezelrijk voedsel zorgt ervoor dat alcohol sneller afbreekt en absorbeert. Hierdoor zal alcohol minder snel je bloedbaan bereiken. Kies op oudjaarsavond voor een vezelrijke maaltijd. Bijvoorbeeld met bonen, kikkererwten of linzen.

Drink maar een soort drankje

Als je maar een soort drankje drinkt kan je beter bijhouden hoeveel je drinkt en de maat voor jezelf houden.

Drink zo min mogelijk koolzuurhoudende dranken

Koolzuurhoudende dranken zorgen ervoor dat de oppervlakte van je maag uitzet. Dit betekent een verhoogde alcoholabsorptie. Drankjes als tonic en champagne versnellen deze absorptiesnelheid.

Drink veel water

Als je veel water drinkt, blijf je gehydrateerd, wat essentieel is voor een kater. Alcohol droogt uit, waardoor het belangrijk is dat je gehydrateerd blijft. De dag daarna zal water goed functioneren als reinigingscyclus.

De dag daarna

Toch een kater op de eerste dag van het jaar?

  • Kies voor een vruchtensapje, deze bevatten veel suiker, dat alcohol verbrandt. Ook zal de fructose de bloedsuikerspiegel weer herstellen.
  • Eet eieren, deze helpen de lever te ontdoen van schadelijke radicalen.
  • Eet zachte koolhydraten, deze absorberen alle achtergebleven alcoholrestjes in de maag en bestrijden de misselijkheid.

Bron: realsimple.com

Gerelateerde artikelen