Wat doen slaapwetenschappers als ze niet kunnen slapen?
18 februari 2020
Zelfs slaapwetenschappers hebben soms moeite om in slaap te komen. Wat doen zij als ze niet kunnen slapen?
Niet op de klok kijken
Raj Dasgupta: “Als ik ’s nachts wakker word, probeer ik heel hard niet naar de klok te kijken. Als je dat doet dan is de kans groot dat je je alleen maar drukker gaat maken over het slaaptekort. En dat maakt de slapeloosheid alleen maar erger.”
Lees ook: ‘3 onverwachte gevolgen van slaapgebrek‘
Geniet ervan dat je lekker in bed ligt
W. Chris Winter: “Ik heb geleerd om ervan te genieten dat je lekker in bed ligt. Het is heerlijk om even rust te hebben en een moment te hebben om te reflecteren. Als je dit als je grootste nachtmerrie beschouwt dan heb je de strijd al verloren.”
Vermijd je mobiele telefoon
Raj: “Ik doe heel erg mijn best om niet mijn mobiele telefoon te pakken. Als ik dat toch doe, ben ik verloren. Dan ga ik mailtjes beantwoorden, mijn Instagram checken en series kijken.”
Doe iets saais
Patel: “Als het langer dan een half uur duurt om in slaap te vallen, ga ik uit bed en ga dan ergens anders in huis zitten met gedimd licht een saaie krant lezen. Zodra ik me een beetje slaperig voel, ga ik terug mijn bed in.”
20 minuten per dag bewegen
Raj: “Beweging helpt om in slaap te vallen. Ik zorg ervoor dat ik elke dag minstens 20 minuten beweeg, of het nu in de sportschool is of een wandeling met mijn gezin.”
Geen suiker of cafeïne aan het eind van de dag
Raj: “Ik probeer slim te eten voor ik ga slapen, en dat is niet altijd even makkelijk. Ik hou van junkfood, maar ik heb de regel om maaltijden met veel koolhydraten en dingen met suiker en cafeïne te vermijden.”
Bron: HuffingtonPost