smartphone

Schokkend: dit gebeurt er als je met één oog naar je smartphone kijkt

Kijk jij net voor het slapen gaan op je telefoon als je op je zij ligt? Meestal kijk je dan met één oog naar je smartphone. Artsen waarschuwen dat dit gevaarlijk kan zijn…

 

Wetenschappers van het vakblad New England Journal of Medicine onderzochten twee vrouwen van 22 en 40 jaar. Deze vrouwen hadden maandenlang last van tijdelijk gezichtsverlies. De wetenschappers kwamen tot een schokkende conclusie: je kunt tijdelijk blind worden als je met één oog naar je smartphone kijkt! Een oogarts concludeerde snel dat het voor hun een gewoonte was om met één oog naar een scherm te turen. Het ene oog raakt hierdoor gewend aan het donker, terwijl het andere oog gefocust is op fel licht van de smartphone.

Lees ook: ‘Dit doet blauw licht met je huid’

Corrigeren

Je ogen hebben de tijd nodig om deze grote verschillen te corrigeren. Je wordt niet letterlijk blind, maar het zicht kan wazig of donker worden door het bijstellen van de verschillende indrukken. Bij de één kan het gezichtsverlies langer duren dan bij de ander. De verblinding is te vergelijken met een flits van een fotocamera. Wanneer je even zwart met vlekjes ziet. Heb jij ook last van dit probleem? Kijk dan gewoon met twee ogen naar je smartphone.

Bron: welingelichtekringen.nl

Gerelateerde artikelen