Feet 1000x1440

Kun je niet slapen? Probeer hier eens op te drukken

Je kunt natuurlijk ‘aan de pillen’, maar eerst eens proberen of je op andere manieren beter in slaap valt is ook een idee. Had je al eens van deze techniek gehoord?

Woelen, zweten, malen en weer die 8 uur niet weten te pakken. Het overkomt bijna iedereen weleens: een nacht – of meer dan dat – niet goed kunnen slapen. Als je er langere tijd last van houdt, kun je onderstaande techniek eens proberen.

Lees ook: ‘Is het slecht om te slapen met nat haar?

Drukpunten

Je lichaam kent allerlei drukpunten. Plekken waar bijvoorbeeld acupuncturisten handig gebruik van maken. En misschien heb je ook wel gehoord van voetreflextherapie. Toch kun je thuis zelf al ‘oefenen’ en hopelijk druk jij precies op de juiste knopjes om jezelf in slaap te krijgen.

LV3, P6 en K1

Het zijn de namen voor de 3 drukpunten die jou naar dromenland kunnen brengen. LV3 vind je op de bovenkant van je voet. Onder je tenen, tussen de grote teen en die ernaast. Leg hier eens een vinger op, gedurende een tel of 5.

Drukpunt P6 vind je niet op je voet, maar op je arm. Aan de binnenkant, zo’n 3 vingers boven je pols. Wederom een paar tellen ‘drukken’.

En K1 vind je aan de onderkant van je voet. De bal van je voet heeft een soort plooi (of inkeping), en daar in het midden moet je zijn. Hier moet je iets langer drukken, wel 30 seconden. Om vervolgens 5 seconden te pauzeren. En nog eens 30 seconden druk uit te oefenen.

Zzz

Vertel je er de volgende dag over op je werk? Dan zul je zien dat je collega’s ongetwijfeld met allerlei andere tips komen. Kruidenthee, een boek lezen, een avondwandeling maken. Allemaal het proberen waard. Slaap lekker!

Lv3
P6
K1

Tip van de redactie

Diley White noise machine (witte ruis)
Witte Ruis Machine Ad
Bestel hier

Gerelateerde artikelen