Placeholder

Waarom je hoofdpijn kan krijgen van je paardenstaart

Als je lang haar hebt, is een paardenstaart een makkelijke en simpele manier om het op te steken. Toch kan de paardenstaart je veel pijn vooroorzaken. Bijvoorbeeld als je een te strakke staart maakt of hem te lang in je haar laat zitten.

Paardenstaarthoofdpijn

In de wetenschap is paardenstaarthoofdpijn al ruim bekend. Al rond 1500 werd er onderzoek gedaan naar dit soort hoofdpijn. De pijn wordt veroorzaakt door gevoelige zenuwen die zich in de hoofdhuid bevinden. Als je net een staart maakt kan het trekkende gevoel nog geen pijn doen, maar naarmate je de staart lang in je haar hebt, worden de zenuwen in je hoofdhuid steeds gevoeliger. Niet alleen een paardenstaart maar ook ski-maskers, badmutsen en haarbanden kunnen de pijn geven.

Lees ook: ’10 manieren om zonder pijnstillers van hoofdpijn af te komen’

De een heeft er meer last van dan de ander

Uit onderzoek blijkt dat de een meer last kan hebben van paardenstaarthoofdpijn dan de ander. Mensen die vaak last hebben van migraine zijn gevoeliger voor deze hoofdpijn dan mensen die hier geen last van hebben. Uit onderzoek blijkt ook dat mensen die last hebben van hormonale veranderingen, slaaptekort en menstruatie deze pijnklachten kunnen verergeren.

Behandelen en voorkomen

Tot nu toe is er nog geen trucje om deze manier van hoofdpijn te vermijden. Als je vaak last hebt van deze vorm van hoofdpijn is het aan te raden om je haar vaker los te dragen. Ook kan het helpen om gedurende de dag je paardenstaart te verplaatsen van een hoge naar een lage staart. Probeer ook eens een staart te maken met een scheiding. Kan je er niet om heen en moet je haar voor een bepaalde gelegenheid in een strakke staart? Probeer dan voordat je de staart maakt al een pijnstiller in te nemen.

Bron: huffpost.com

Gerelateerde artikelen